Sidor

lördag 30 december 2006

Drogtester i slutbetyget

Inte nog med att högerregeringen vill sätta betyg på elevers åsikter (betyg i ordning) så vill de tvinga människor att lämna blod och urinprov. Orwells Storebrors-samhälle är inte långt borta när borgarna sitter vid makten...

Kampen mot droger bland ungdomar måste föras på många olika sätt. Ett engagerat förebyggande arbete i undervisningen är ett viktigt inslag för att hindra barnen från att börja med alkohol och narkotika. En uttalad drogpolicy och ett bra samarbete med föräldrarna kan också göra stor nytta. Så långt är åtgärderna på Årjängs gymnasieskola helt korrekta, men att stänga av elever för att de vägrat lämna urinprov är att gå för långt. Det är överhuvudtaget olagligt enligt regeringsformen att utan stöd i lagen tvinga någon att lämna blod- eller urinprov.
Folkpartiet var förr en garant för tolerans, individens frihet och integritet. Snällismen har numera ersatts av kontroll, övervakning, krav och straff.
Det är därför inte förvånande att riksdagsledamöterna Johan Pehrson och Nina Larsson hänger på händelserna i Årjäng och föreslår drogtester på alla skolor. Regelverket ska ändras och vi kan förmoda att skolmajoren Jan Björklund vill ha eventuellt positiva eller vägrade drogtester med i slutbetyget. Det vore helt i linje med folkpartiets nya, hårda inriktning.
(Källa: Underledare: Drogtester i slutbetyget)

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com