Sidor

söndag 25 februari 2007

Kvinnan har inte rätt till sin kropp för Kd?

Man kan läsa konservativ-religiösa krav, i DN idag på debattsida, på den kristdemokratiske socialministern Göran Hägglund. Kraven kommer från biskopen i svenska katolska kyrkan Anders Arborelius och den svenska pingströrelsens föreståndare Sten-Gunnar Hedin och går ut på att inte bevilja kvinnor från utlandet att få göra abort i Sverige.
Kraven är naturligtvis helt knasiga och hör hemma förmodern tid för några hundra år sedan. Men frågan är om Hägglund blivit en frihetlig symbol för kvinnans rättigheter? Risken blir ju att man får en sådan uppfattning genom att ta del av en sådan här knasig debattartikel.
Hägglund visar tydligt att han är rädd för att det skall bli enklare att utföra abort genom att slänga felaktiga påståenden. Han tycker nämligen att barnmorskor inte bör utföra abort p.g.a. patiensäkerhet och att det inte skulle minska vårdköerna. En studie från WHO visar dock tvärtom.
Riksdagsledamot Chatrine Pålsson Ahlgren menar att "det finns starka skäl till försiktighet med att utvidga rätten till abort" Kristdemokraterna visar sig vara det enda riksdagsparti som vacklar vad gäller förra regeringens förslag att ge utländska kvinnor möjlighet att göra abort i Sverige. Så är det något parti där antiabort-lobbyn kan tvinga fram sina positioner så är det Kd. Ännu en orsak till att inte gilla den nya högerregeringen.


Andra bloggar om: , , , , ,
Pingat på intressant

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com