Sidor

lördag 28 april 2007

Per E Samuelson försöker dra låga politiska poänger

Det var nog länge sedan jag läste en sådan, ursäkta, patetisk debattartikel som Dagens Nyheters. Artikelns titel börjar med tendensen "S dolde sanningen med manipulerad polisanmälan", som insinuerar att skulden för Folkpartiets systematiska nätspioneri naturligtvis egentligen bör ha fallit på Socialdemokraterna själva.
"Om den allmänna opinionen från början hade fått klart för sig att hela dataintrånget egentligen orsakades av att en socialdemokratisk tjänsteman läckte hemliga lösenord till sina politiska motståndare och till yttermera visso själv satt och gjorde olagliga dataintrång så hade förmodligen skandalen aldrig fått så stora proportioner som den nu fick och då tror jag att det aldrig hade blivit någon rättegång."
Det visste vi ju näst intill från början. Borgarmedia var ju ivrig att tala om att lösenordet kom från en Socialdemokratisk tjänsteman. Ingen nyhet alltså. Men det intressanta är att advokat Per E Samuelson, som försvarade Folkpartisterna, nu i en debattartikel gnäller som om det skulle göra någon skillnad vart Folkpartiet fått lösenordet ifrån. Dessutom verkar han vara naiv nog att tro att läsaren skall gå på hans påstådda intention till att skriva artikeln.
"jag skriver inte den här debattartikeln för hans skull eller för folkpartiets skull. Jag är inte ansluten till något politiskt parti och går inte i någon politikers ledband; ingen nämnd, ingen glömd."
Aww.. så hederlig. Men ack så naiv. Självklart skriver han artikeln å Folkpartiets vägnar, troligtvis inte efter beordran men Folkpartisterna var hans klienter, och kanske kommer att forsätta vara det. Genom att försöka röra om i grytan och göra skuldbördan grumlig försöker han naturligtvis att få Folkpartiet i bra dagar igen. Det var ju egentligen sossarnas fel att Folkpartiet gjorde något kriminellt. Att "hela dataintrånget egentligen orsakades" av sossarna! Se, peka på sossarna, inte på Folkpartiet! Man får ju faktiskt ha lite proportioner i sådana här allvarliga saker. Tänk, var det verkligen en så stor grej om en i samma parti fått samma information som sin chef i partiet? Skandalen var ju att det faktiskt var ett annat parti (det oppositionella Folkpartiet) som gjorde dataintrång. Den enskilde sossen är ju i kontexten komplett ointressant. Dessutom är det old news. Opinionen borde inte ha ändrat åsikt i frågan eftersom problemet inte ändras varifrån Folkpartisterna fått medlet som de sedan använts i kriminellt syfte. Skuldbördan är fortfarande Folpartisernas.

Vi får hoppas att Folkpartiet gör en ordentlig djupanalys över sitt eget partis inre politiska kultur med baktaleri och spioneri. Försök till låga politiska poänger liknande Samuelsons kan vi gott vara utan.


Andra bloggar om: , , , , ,
Pingat på intressant

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com