Sidor

fredag 10 augusti 2007

Socialstyrelsen är bevisligen omänsklig!

Jag har skrivit tidigare (text 1, text 2) om hur omänskligt socialstyrelsen och försäkringskassan beter sig. Och nu får vi ännu ett bevis på socialstyrelsens och försäkringskassans förakt för mänskligt värde.

Det är nästan omöjligt att undvika att fråga sig hur och varför det har kunnat bli så här. Jag tror att människorna som jobbat på liknande utsatta arbeten sliter ut sig både i kropp och själ. För att orka med sig själv att arbeta med krossade familjer och trasiga människor så blir det till en viss grad nödvändigt att stänga in sig själv. Att stänga in sin egen mänsklighet för att skydda den från att själv bli trasig. Därför är det kanske inte så konstigt varför tjänstemän inom socialstyrelsen, försäkringskassa och även migrationsverket handlar omänskligt.

När det gäller migrationsverket vet jag att det har problem med en hög koncentration av ny personal för att den inte orkar med de omänskliga arbetena. De som blir kvar blir naturligtvis de människor som orkar stänga sin medmänsklighet utanför lite längre än sin arbetskamrater. Hur det är med socialstyrelsen och försäkringskassan vet jag inte men skulle kunna tänka mig att det är densamma där.

Jag har även skrivit tidigare om den officiella myten om att utgifterna från socialförsäkringssystemet ökar från år till år. Den myten är en del av en långtgången borgerlig hetskampanj och är naturligtvis inte sann, men jag misstänker att det senaste utspelet från socialstyrelsen och försäkringskassan är ett led av denna mytföreställning. Det är så att i förhållandet till BNP:n så minskar utgifterna frrån socialförsäkringssystemet - alltså tvärtom.

Det är skrämmande när mytförklaringar sprider sig som löpeld bara för att borgarmedia har en priviligierad särställning i mediaklimatet. Den borgerliga hegemonin kallas den. En reell konsekvens av vår klassdiktatur Sverige.

Socialstyrelsen, försäkringskassan och migrationsverket borde inte få bete sig och dikta sina egna lagar och regler på grund av det klimat och omänskliga arbete som de idag får genomföra. Någon sorts medmänsklig kontroll borde finnas.Läs också: DN 2, DN 3
Tidigare relaterat: NWT ljuger om bidragsfusk, Högerregeringen vill öka sjukskrivningen
Bloggtips: Jinge, Svensson, Alliansfritt Sverige, Jordränta, Ett hjärta rött, Josefin Brink, Pooma, deep edition
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,
Pingat på intressant

1 kommentar:

opassande.se sa...

Att vara cynisk är att vara realist och medmänsklighet likställs numer med att vara naiv och gå på vad som helst. Ingen aning om när det hände - verkar ha krupit fram den sista dekaden eller så, som jag ser det.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com