Sidor

lördag 13 oktober 2007

Fan va gött! Grattis Al Gore och *in-your-face* på reaktionärerna!

Haha... vad mer kan man göra än att dra lite på smilbanden nu när nobels fredspris utnämnts till Al Gore och FN:s klimatpanel? Det är ju utmärkt! Både för miljöns skull och för alla reaktionära högerbloggare som skriker halsen av sig i chocktillstånd.

Men visst undrar man varför en miljökämpe får fredspris? Man kan ju spekulera naturligtvis. Om vi lyckas rädda miljön ifrån växthuseffektens globala hot så räddas inte bara svenska tallskogar och brasilianska regnskogar utan hela världen som vi ser den idag. Stundande kaos skulle undvikas. Väl värt ett fredspris. Men det kräver ju en utvecklad förklaring vilket jag antar kommer att vara fokuset en längre tid framöver.

Men Herre Lenin va gött det är att se högerreaktionärerna vridas av chock efter nyheten.

Den svenska högermedian fortsätter också den att spinna vidare den reaktionära pajkastningen. Svenska Dagbladet och Expressen för vidare en förvrängd uppfattning om ett speciellt rättsfall i Brittanien. Högermedian missar totalt essensen i domarens kommetarer. När dommaren säger att Gores film är “broadly accurate” så hänger man upp sig på de nio fel domaren säger sig ha hittat i filmen. Men som vetenskapsbloggen Dentiod framlägger så är inte dessa "sakfel" några fel, inte ens domaren själv beskriver dem som fel utan som 'fel'. Man undrar ju om det råder en total blindhet hos gammelmedia? Men samma hysteri fanns när Moores Farenheit-film var på tapeten, då skreks det om en massa fel som egentligen inte var några fel. Same shit...

I alla fall, ett stort grattis till Al Gore och FN:s klimatpanel! Det förtjänar ni!


Bloggosfären: Emretsson, Blogge, Det Progressiva USA, Biology and Politics
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
Pingat på intressant

2 kommentarer:

Harry sa...

Grattis! Det var ju bara de tydligaste och mest omskrivna bevisen på global uppvärmning, orsakad av människan, som den engelska regeringens expert var tvingad medge felaktiga. Kilimanjaros isar smälter inte beroende på den globala uppvärmningen medgav den engelska regeringens klimatexpert. Den engelska regeringens klimatexpert kunde inte nämna en enda art som dött ut på grund av den globala uppvärmningen, trots att officiella dokument skriver om tusentals arter som dött ut. Experten medgav att Antarktis ismassa tillväxer, fast regeringsdokument påstår att Antarktis is smälter bort. Experten medgav vidare att havsnivån inte stigit vid de öar som regeringsdokument påstår hotas av evakuering på grund av stigande havsnivåer. In your face. Javisst. Frågan är: vems face?

Anonym sa...

Allas face. Vi ska alla sänka levnadsstandarden. Vi ska alla glädja oss åt att andra får det sämre, och under denna glädje ska vi acceptera försämringar för oss själva. Politiker givetvis undantagna, deras oerhört betungande sysselsättningar, ersättningar och formella rättigheter är det enda som kommer att öka i framtiden.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com