Sidor

måndag 26 november 2007

Borgerligheten fortsätter tugga skit

Genom Svensson finner jag den gamle vänsterhataren Claes Arvidsson på Svenska Dagbladets ledarsida.

Han, som på allvar tycker att proggmusik är att likna med nazistisk vitmaktmusik. En sådan person kan bara inte tas på allvar, och en sådan uppfattning hjälps inte av att han gör en komplett clown av sig själv i sin ledarsida.

Han upprörs över att det finns personer med "vänster"-åsikter inom Forum för Levande Historia. Att stalinismen i själva verket satte tänderna först i vänsterpersoner tycks inte vara en del av hans historiska kunskaper. Men med tanke på hans vulgära vänsterhat är det inte så konstigt att han får en skev historieuppfattning.

Liksom Svensson så håller jag dock med honom att de baltiska staterna inte skall kallas för "lydstater" under Stalinsovjet. Detta eftersom de var ockuperade stater.

Men för att återgå till Arvidssons vänsterhat. Hans vulgära sätt att misstänkliggöra personer med vänsteråsikter är i sammanhanget lustigt eftersom det gör honom till en stalinist själv. I sin ideologiska iver åberopar han i själva verket ett åsiktsförbud. Arvidsson är alltså ännu ett exempel på att den svenska borgerligheten i sin vulgäritet börjar på att staliniseras.

Uppdaterad (kl. 19:43): Jag glömde att skriva om Arvidssons vurm för borgerlighetens clown UOK (Upplysning om kommunismen). Men jag länkade till ett tidigare inlägg jaag skrivit om den pubertala organisationen:
Låt gå att UOK är en clown, men varför bemöts den av den borgerliga etablissemanget med välvilja? Detta tyder ju på att den svenska borgerligheten allvarligt påbörjat en grummlig ideologisk kampagitation, möjligtvis påbörjat på grund av en brist på idéer hur man skall bemöta en vänster som kritiserar stalinismen och dess brott. Helt plötsligt har borgerligheten en bred vänstern som den inte kan i enlighet med verklighetens bittra sanning stigmatisera med stalinistiska förbrytelser. Då blir den desperat och stänger in sig i en egenkonstruerad koja byggt av Kalla Kriget-agitation och hoppas på att vänstern försvinner.

Det är därför UOK går ner sig i träsknivå när den beskriver kommunismen som en religion på sin informationssida om kommunismen. Där skriver den anti-kommunistiska historikern Kristian Gerner att kommunismen är en religion "utan gud och med kommunistpartiet i Guds ställe [..] Det fanns en rätt lära, kommunismen, och den som ifrågasatte den fick plikta med fängelse eller ännu värre straff.". Inte nog med att han använder stalinismen som ett exempel på kommunism i helhet. En generalisering jag och många med mig ifrågasätter, det är därför man använder två olika begrepp - stalinism och kommunism. Han har en förvånadsvärt konstig beskrivning av religion, som en "rätt lära". Flummigheten är total och pinsamheten ett faktum.


Andra bloggar om: , , , , , ,
Pingat på inressant

1 kommentar:

Anonym sa...

Glöm inte att sverige har åsiktsregistrering!

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com