Sidor

fredag 7 mars 2008

Utan hat - ingen utveckling

Hade inte människan haft förmågan att hata så hade hon fortfarande plockat potatis åt Herr von Röfvenhål. Hatet har varit förutsättningen för människan att agera mot orättvisor genom hela vår mänskliga historia. Det är förutsättningen som motiverar till handling genom att den blottar människans innersta väsen. Utan hatet - ingen utveckling!

Det är därför inte konstigt att Herrarnas apologeter aktivt agiterar emot hatet. De Herrarnas apologeter som slutligen accepterat det borgerliga klassherraväldet och kommit att vänja sig vid det. De kanske till och med har egennytta av att det nuvarande hierarkiska konkurrens-samhället reproduceras, och därför är det inte konstigt att de vill ha lugna och nöjda löneslavar.

Hatet är farligt, därför är de rädda. Därför vill de så innerligt att folket inte skall hata, allra minst visa sitt reella hat. Lugn, och ordning. Det är så borgaren vill ha det; visst har vi ett klassindelat samhälle som gynnar och missgynnar vissa människor - borgaren tycker ändock att det är värt det (han sitter ju trots allt på Herrskapets tron). Allt som på det minsta sätt skulle kunna rubba förtryckets status quo - lugnet - ordningen - är farligt, är "barbariskt", är ouppfostrat och respektlöst, sätts i motsättning till kärlek, är ett tecken på "ungdomliga rastlöshet", idioti och pöbelskt.

Så låter borgerlighetens apologeter när "pöbeln" börjar rubba på deras orwellska klassdiktatur.

Jag hatar kapitalismen, dess förtryckande klassindelning och löneslaveri! Anledningen till att jag hatar kapitalismen och apologeten Reinfeldt, och hans svansande mauderater, har förutsättning i min förmåga till kärlek. Kärlek till de förtryckta, solidaritet till de människor som slagits ut av klassystemet och marknadskonkurrensen.

Man kan inte älska en människa om man inte samtidigt hatar det som gör den illa.Bloggat: Trotten
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,
Pingat på intressant

5 kommentarer:

Andreas sa...

Vilket gulligt inlägg.

Orwellskt samhälle. Förtryck. Det låter verkligen jättehemskt. Eller nej, förresten. Om man läser din verklighetsbild och sedan jämför den med verkligheten - då blir verkligen ditt entusiastiska konspirationstänkande mest gulligt.

Kristoffer Ejnermark sa...

Haha! Så förutsägbart. När den ena härskarmetoden inte fungerar, så tar apologeterna en annan.

David sa...

Skit bra inlägg! Så jävla sant!

Jonas sa...

Riktigt bra! keep it up.

Anonym sa...

Frihet leder till utveckling, hat är en form av stagnation.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com