Sidor

tisdag 24 juni 2008

Är vi alla bröder i klassamhället? 3.0

Ofta får man höra av arbetsgivarnas representanter, vare sig de kallar sig liberala, snälla, toleranta, eller konservativa, att det egentligen inte behövs någon klasskamp från arbetarnas sida. Arbetsgivarna vill ju bara arbetarnas väl och ve, och är medmänniskor som alla andra. Man får höra från högerns debattörer att; "Arbetsgivarna är medvetna om att arbetarnas bättre tillvaro gynnar även företaget". Men är det verkligen så? Är högerns apologetik sant?
Är vi alla bröder i klassamhället? 1.0
Är vi alla bröder i klassamhället? 2.0


Enligt DN (2008-06-23) så hade en arbetsgivare i hemlighet skickat ett spionprogram (s.k. trojan) till sina anställda för att spionera på vad de gjorde på datorerna:
Mannen och en av hans kollegor avskedades senare på grund av en chattkonversation.

Arbetsgivaren medger för Göteborgs-Posten att ett spionprogram skickades till de båda anställda, men hävdar att det inte användes för att kontrollera chatten som var grunden till att de avskedades.
Med ett sådant spionprogram kan arbetsgivaren övervaka allt som sker på datorn från banktransaktioner till webbkameran.


Andra bloggar om: , , , , , , , ,
Pingat på intressant

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ang religion så = det "finns" nog inget . Relevant för Fra (fiskar etc= bibeln dra upp en (ful) fisk). Det kan ju missbrukas förstås.
Bätte kumulativ kunskap och nya teorier utifrån det (empiri är ju inte teori).
Ta s k utomjordingar = varför har inte dom någon apokalyps etc - den teknik dom har (osynlighetmantel tex, nanoteknik etc). Bättre organisation och "Babylon 5" (efter kompetens, gener, skicklighet och andra faktorer).
Demokratin (all makt från folket= följa utvecklingen sas och inte bli kapade av något inkompetent som inte gynnar folket) och juridik (relation ml människor) samt då det enda vi känner till (vetenskap)

Kristoffer Ejnermark sa...

Anonymakommenterare #1:

Du har skrivit ett antal kommentarer nu några dagar på min blogg, men jag måste medge att jag faktiskt har vissa svårigheter att förstå ditt sätt att skriva. Jag ber dig därför att skriva lite mer förståeligt efter gängse språkregler, annars måste jag nog tyvärr ta bort dem.

henke sa...

är det okej att stjäla från "tjuvarna" (utsugarna) ?
och samtidigt kämpa för rättvisa och hederlighet ?
är det okej att mörda mördarna ?
osv
?
jag tror att "anonym" har en egen hemsida. minns ej var och när men den påminde mkt om ordflööööödet !

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com