Sidor

onsdag 18 juni 2008

Socialistiska Partiet visar var skåpet skall stå

Först när jag läste rubriken blev jag bestört och besviken. Ska SP tacka nej till hundra miljoner kronor i arv av ren princip? Vart är verklighetkontakten i ett sådan beteende, och skall man verkligen hänga så hårt på princip? Men mina farhågor var felaktiga.

SP tackade nej p.g.a. att den förlegade arvsrätten gjort att familjen till Stieg fått ärva miljonerna, medan Stiegs livskamrat inte fått ett enda öre förutom det som befanns sig i hemmet. Och det var det Stieg hade hemma som SP skulle få ärva, och därmed beröva Stiegs livskamrat de enda sakerna som fanns i hemmet. Det är naturligtvis något som varje hederlig människovän aldrig skulle gå med på. Därmed går socialisterna i kritik av en föråldrad arvsrätt som endast tar hänsyn till gifta par.

Heder åt socialisterna!


Media: DN, AB, SvD
Bloggat: Svensson, Mullvaden
Andra bloggar om: , , , , ,
Pingat på intressant

4 kommentarer:

Ia sa...

Men hallå, det finns ju inget (giltigt) testamente. Det är upprättat på toapapper.

Anonym sa...

Socialistiska partiet, en samling individer men en slags idé om moral, har upprätthållit en borgerlig moral med stark integritet. Det tackar vi för. Min uppfattning om om mera intellektuella socialister är att de är av borgerligt ursprung, men med svag "klasskänsla".

Språkkommmentarer:

1) "Socialistiska partiet visar VAR skåpet skall stå"

2) Förlegad heter det, inte förelegad (blir rödmarkerat hos mig). I vanliga fall hade jag gissat på fettfinger, men med dig vet man inte.

Kristoffer Ejnermark sa...

anonymakommenterare #2:

Först; tack för korrekturläsningen, alltid bra att korrigera slarvstavning. Även om det är off topic vad gäller ämnet. Dessutom har du själv grava svårigheter med språket om man ser till hur du formulerar din meningsbyggnader.

För det andra; den borgerliga moralen är just det som socialistiska partiet kritiserar, i och med sin kritik av arvsrätten. Din förvirring vad gäller det borgerliga samhället verkar tyvärr vara ganska infekterat i just detta ämne. Och, ärligt? Menar du att begreppet integritet enbart skulle tillhöra den borgerliga moralen? Hur banal kan man bli?

Anonym sa...

Jag menar att det bara finns borgerlig moral, naturligtvis. Den "proletära" moralen är borgerlig, om den är någon moral. Stöld, socialisternas grundtema, är omoraliskt.

Så banal som du kan jag inte bli, jag genomgick de marxistiska barnsligheterna för trettio år sen.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com