Sidor

onsdag 25 juni 2008

Utomjordingen Reinfeldt och problemet med respekt

Statsminister Fredrik Reinfeldt visar sitt förhållande till verkligheten i en intervju om FRA-lagen i Expressen:
I stället för att ta striden direkt tänker han låta den blåsa över. Han kan tänka sig att komma tillbaka och försöka lägga tillrätta senare.
- Har det varit ett klimat att berätta vad det här handlar om? Det är därför jag säger att vi kanske får återkomma, säger han.
Har du ingen förståelse för kritiken?
- Beslutet är ju fattat.
Men det är ju det som de kritiserar.
- Jo, det kan man göra, men beslutet är fattat, säger Fredrik Reinfeldt.
Men, beslutet är ju fattat! Haha! Vad är roligare än en statsminister som gör en komplett fåne av sig själv? Men på något sätt är det också tragiskt att Sverige fått en egen Bush junior. Är det någon vi inte behöver flera av är det honom.

Men en sak kan vi tacka fånen Reinfeldt för och det är hans klumpiga avslöjande sätt. För visst skulle man kunna ta Reinfeldts avslöjande respektlöshet och okunnighet i sakfråga som ett praktexempel på de parlamentariska politikernas nästintill totala eskapism?

Reinfeldts praktexempel visar på att det är på tiden att vi tar till oss Karl Marx lärdom av Pariskommunen vad gäller förtroendemännens ställning i samhället. För att stävja karriärismen och närma de representativa individerna till folket behövs en vanlig lön (inte en astronomisk siffra som dagens), även bör man diskutera möjligheten av automatisk rotation så att inte samma individer sitter på posterna år ut och år in och slutligen en diskussion om slopandet av mandattid så att folket när som helst kan avsätta den förtroendeman som skall representera det. Det finns säkert många fler sätt att öka förtroendemännens respekt för dom de skall representera och det är hög tid att de börjas diskuteras på allvar.


Bloggat: Opassande, MMK
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,
Pingat på intressant

Lästips: Alliansfritt om PKU-registret, Svensson om EU, Erik Svensson om den globala vänstern, Esbati gör narr om liberaler, Proletärbella om latinamerika, Kildén & Åsman om tankesmedjor

2 kommentarer:

Kofångare sa...

Vi måste börja kasta tomater på honom för att få honom att fatta att han har gjort bort sig och vi inte accepterar honom länge!!!
Dom som hade röstat Moderater, dom ångrade säkert sina val. Dom får väl skylla själv.

henke sa...

fra = bra.
poesi som rimmar....
mmmm
hahaha

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com