Sidor

lördag 27 september 2008

Journalistikens död i relativismens tidevarv

När man ser massmedias rubriker om SSU:s så kallade "hyllning" av matförgiftarna av Svenskt Näringsliv behöver man faktiskt inte mer bekräftelse på att journalistiken idag blivit hegemoniskt fördummande.

Det finns inget som pekar på att det de facto var någon eller några som medvetet förgiftade SN. Detta visste SSU tillsammans med alla andra (förutom journalisterna?).

SÄPO har även fått för sig att kontrollera om det finns någon bakom förgiftningen eftersom en hemsida skämtade om händelsen. Bloggaren Svensson skriver även om det. Vilket får en att fundera på om en fördummande epidemi figurerar för tillfället i maktens korridorer.

SSU behagade även de skämta om händelsen, för de visste som oss att det inte fanns någon förövare till olyckan med matförgiftningen. Inget konstigt med det, ingen blev allvarligt skadad vad jag vet, så något moraliskt övertramp är svårt att se. Så, är det inte dags för journalisterna att kyla ner sina heta huvuden och tänka rationellt i ämnet? Eller kan det månne vara en sann bekräftelse på att journalistiken är död? En död journalistik utan kritisk reflektion i jakten efter den ultimata sensationen. Den vulgära relativismens tidevarv.Bloggat: Morian, Svensson2,
Media: SvD, AB, SvD2, DN
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
Pingat på intressant

1 kommentar:

Anton Andersson sa...

Bra skrivet och klok analys. Sen kan man tycka att pressmedelandet var lite oklokt men det är en annan sak.

//SSU: are från stockholm

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com