Sidor

tisdag 14 oktober 2008

Mästerulven rämnade


Mästerulven i fårakläder, statsminister Reinfeldt, visade en sida av sig i dagens partiledardebatt som han inte behagat sig visat oss förut.

Överraskande nog var Sahlin inte mesig längre utan levererade regelbundna tillfredsställande attacker mot Mästerulven. Han själv svarade med att rämna sitt tidigare perfekta pokeransikte. Ansiktet förändrades och han orkade inte stå still mellan mantrat "sänk skatten!" härs och tvärs.

En annan som agerade tvärtom var K-G Bergström, maken till torrare programledare eller kommentator finns inte. Verkligen en person på fel plats. Varför pressade han inte Reinfeldt när han påstod att han inte ville jaga en hel ungdomsgeneration, när det är precis det han kommer att göra?

Någon närmare politisk analys av "duellen" är som vanligt ganska meningslös eftersom sådana debatter bara är för syns skull. Det enda man kunde hoppas på vara att Sahlin skulle vara framgångsrik att få fram kritik mot Högerregeringens omänskliga politik. På det hela lyckades hon, och något annat skulle man nog inte ha hoppats för.

SVT skriver att finanskrisen dominerade "duellen", men det var knappast oväntat. Inte oväntat var det heller när varslen från Volvo PV kom upp.


Media: AB1, AB2, DN, SvD
Bloggat: A-Falk1, A-Falk2, Erik Laakso, Markus Blomberg, Marlene, Alliansfritt, Röda Malmö
Andra bloggar om: , , , , , , ,
Pingat på intressant

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com