Sidor

söndag 21 december 2008

Det här måste va ett skämt

Aftonbladet har en artikel idag om statsminister Reinfeldts "dolda hobby" - städning i hemmet(SIC!). Jag undrar jag hur många människor i så fall har "dolda hobbys", att städa är ju idag en självklarhet för både man, kvinna och barn. Det var ytterst länge sedan städning blott var en kvinnogöra. Hela denna skämtartikel verkar vara ett beställningsverk från moderaternas propagandaministerie för att visa hur folklig vår käre arbetarefientliga statsminister kan verka.

I ekonomiska kristider där han svamlar som svar på varför hans högerregering sänker skatter för lånade pengar, kan han ju alltid posera med en polerad dammusgare i kvällstidningen och prata om att "Den sanna tillfredsställelsen" kommer vid städning i hemmet. Särskilt tillfredställande är det för Reinfeldt när han använder det smala munstycket för dammsugaren: "Det sköna rasslet, när det bara rasar in saker, kan man bäst åstadkomma med ett smalt munstycke." Må statsministern funnit en personlig fetisch?

Nej, det här är inte journalistik som Aftonbladet ger prov på. Istället bör man lyssna på lördagsintervjun i P1 där statsministern pressas för sin typiska ogenomtänkta högerpolitik. Thomas Ramberg må vara Sveriges enda kvarvarande seriösa journalist, en journalist som vågar fråga obekväma frågor som allmänheten finner intresse i, och inte ger sig för billiga retoriska manövrer som idag är vanligt i halvfärdiga intervjuer i diverse populistiska tidningar.

PS: Ur Aftonbladet: "Fredrik Reinfeldt började städa redan i tonåren. Mamma delade in huset i städzoner och han hade ansvar för en. Men när han fick barn blev det viktigt på riktigt." WTF?!

Bloggat: Witch Bitch
Andra bloggar om: , , , , , ,
Pingat på intressant

4 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är ju då varför så många av det kvinliga könet fortfarande blir så förvånade när en man talar om att de både dammar,damsuger och våttorkar i sina hem.Har stött på detta fenomen många gånger och blivit betraktad mer eller mindre som ett UFO varenda gång !?.Undrar fortfarande varför !?.

Pelle

Kristoffer Ejnermark sa...

Jag med! Medvetenheten måste verka åt bägge hållen om jämställdheten skall fungera.

Anonym sa...

På mig verkar det lite sjukligt, att njuta av att städa.
Det tycks gå igen i politiken, njutningen av att städa undan skräpet i samhället, värdelösa improduktiva individer genom utsvältning och kriminalitet genom avlyssning, fler poliser, hårdare straff mm.
Sånt som bara skapar mer problem på sikt... sjukt är det...

norah4you sa...

Tror inte att det är ett skämt. Däremot är det något som jag vet att mer än en VD i samma generation, på svenska större företag har som favoritsyssla utöver (hör och häpna)tvätt... Här i väst (Göteborg) känner jag till ett par, dels genom släkt, bekantskapskrets m.m. som ända sedan de läste på Handels eller Chalmers började gilla detta när de flyttat ihop med sin blivande fru.

Märkligt kan tyckas men en brukar säga att det är en avkoppling att kunna göra något med händerna.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com