Sidor

fredag 19 december 2008

Mer om Rosengård - stöd ungdomarna!

Vissa bloggare och kommenterare har fått för sig att detta handlar om meningslöst våld från otäcka ungdomar eller monstruösa vänsterterrorister. Men inget kan vara mer fel. Som Basem Mahmoud (ordförande i svensk-jordanska föreningen) skriver på Newsmill: "Det är inte vi som bråkar, det här handlar om en korrupt hyresvärd som använder skattebetalarnas pengar till att bussa polisen på oskyldiga människor." Och vittnesskilldringar som rapporterats på radio (p1) beskriver hur polisen gått våldsamt fram mot protesterna, vilket vi inte fått höra från polisen själva som blivit intervjuade i diverse mediaframträdande. Från polisen har man istället fått höra snyfthistorier om hemska vänsterextremister.

Det här är inte heller ett tillfälle att inte ge stöd åt ungdomarna för att lokalen hölls av muslimer. Det här handlar om att försvara medborgare från förtryck. Att nu vänsteraktivister visat aktivt stöd till de utsatta ungdomarna i Rosengård är hedrande, och borde stå som ett gott exempel. Men istället har media ifrågasatt varför personer som inte bor i Rosengård har där att göra, vilket är en absurd invändning, som om inte människorna i andra delar av Malmö kan känna medmänsklighet med människorna i Rosengård. Som om inte människor i hela Sverige kan känna solidaritet med människor som utsätts för diskriminering och förtryck. Detta visar en tydlig partisk inställning i mediarapporteringen.

bloggat: Röda Malmö, Svensson, Jinge, redundans
Media: SvD1, SvD2, DN1, DN2
Andra bloggar om: , , , , , , ,
Pingat på intressant

28 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan väl för bövelen inte ha moské i en källare till ett bostadshus. Inom islam hanteras mkt sprängämnen samtidigt som dessa ungmuslimer sannolikt inte har tillfredställande kompetens på området. Dessutom är ju risken stor att ngn rakryggad svensk kastar in en brandbomb tillslut.

Adrian Kaba sa...

Vi vill inte ha några sympatiåtgärder som innebär att vänsterextremister ihop med pack kriminella förstör för de allra flesta på Rosengård.

Rosengårdsborna har aldrig förordnat våldsamheter för att få rättigheter. Vänsterextremisterna kan efter sin våldföring ta sig till pappas och mammas stora villa på Limhamn, medan vi Rosengårdsbor måste befinna oss i ett helvete!

Lextinor sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Kristoffer Ejnermark sa...

Anonym1:

Vilket rasistiskt smörja. Risk för att en rakryggad svensk utför ett hatbrott? Det är ju en paradox i sig. Jag ger dig tipset att sluta spy ur dig massa ord, så slipper du strypa dig själv med förvillande illusioner.

Kristoffer Ejnermark sa...

Adrian:

Förstör för de allra flesta på Rosengård? Det var väl ändå lite väl överdrivet... Dessutom bör man ha kontexten klar för sig. Det var polisen som provocerade fram reaktionen.

Det man kan hoppas på nu är att protesterna mynnar ut i något bredare samarbete.

Kristoffer Ejnermark sa...

rasistiska kommentarer tas bort

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

..Känner mig numer diskriminerad som inte dög för att bli omnämnd i ditt inlägg.... :-(

Men du är på rätt väg med det du skriver.

Incendia sa...

Skönt att se att Adrian säger ifrån. Tvivlar starkt på att Rosengårds muslimer vill ha hjälp av några vänsteraktivister som bara är ute efter att bråka med polis.

"Det var polisen som provocerade fram reaktionen."
Spelar ingen roll vad polisen gör ni finner det nog ändå provocerande. Att hyresvärden tar in polisen när det är hyrestvist och hyresgästen inte vill flytta är antagligen inte ovanligt.

Hade nog aldrig blivit samma ståhej om det varit en vanlig familj blivit tvungna att flytta.

Kristoffer Ejnermark sa...

moons: sorry!

Anonym sa...

"Det här är inte heller ett tillfälle att inte ge stöd åt ungdomarna för att lokalen hölls av muslimer."

Nej det har du rätt i. Anledningen till att vänstern inte bör stödja är att lokalen hölls av SALAFITER, vilket är något annat än "muslimer" i största allmänhet. De flesta muslimer i Sverige är sekulära och skyr dessa fundamentalister som pesten. I ett mycket sevärt program av uppdrag granskning från 2006 berättar avhoppare om kvinnomisshandel, sexuellt tvång och finansiering från saudiska oljeshejker. En vräkning av dessa islamistskägg vore en stor seger för vänstern. Sen är det förstås bra om Rosengådskidsen kan få ungdomsgårdar och annat, men det är en underordnad fråga. Lyckas vi krossa fundamentalisterna så vi kan få en fungerande integration som slår undan benen för högern och inte minst SD. De här AFA-aktivisterna kommer skämmas ögonen ur sig den dag de inser vad de ställer till med.

Kristoffer Ejnermark sa...

Incendia:

Att vissa bara är ute efter bråk är naturligtvis beklämmande. Men jag ifrågasätter att vänsteraktivisterna som åkt kan förklaras så.

Men låt oss i alla fall anteckna för diskussionen att jag inte anser att brinnande container är en ultimat metod i sammanhanget. Inte heller att kasta sten på brandmän.

Men det hindrar inte heller att det är vänsteraktivisterna som åkt dit som också är de enda som aktivt visat sitt stöd för de förtryckta och diskriminerande ungdomarna. Det hedrar dom.

Det handlar inte om en vanlig hyrestvist, det handlar om en allvarlig diskriminering och en polisiär överträdelse.

Kristoffer Ejnermark sa...

anonym #10:

Skaffa nick/pseudonym, blir lättare att följa diskussionen då!

Du läser min mening fel, vilket iof inte är så konstigt eftersom jag formulerade den lite konstigt. Vad jag skriver är att det inte finns någon adekvat anledning för vänsterpersoner att inte stödja ungdomarna.

Detta eftersom det i grunden inte handlar om att stödja islamistiska grupper utan att stå upp för medborgares rättigheter. I detta fallet handlar det om ungdomar som farit särskilt illa ute. Ungdomar som använde lokalen för läxläsning för att komma ifrån trånga lägenheter fulla med kackerlackor.

Stefan sa...

Nej jag läste inte meningen fel, men skitsamma. AFA agerar nyttiga idioter åt islamisterna. Att skäggen "lämnat in nycklarna" är enbart en formalitet - till skillnad från AFA-aktivister så ha de en medietaktik. De skapade en ny organisation med ett namn snarlikt den stora mosken som de lät ungdomarna representera. Ett gäng islamistiska män som står och skriker allahu akbar hade inte sett så snyggt ut, istället fick de media att rapportera om en "spännande" ockupation av barn. Sen stämmer det som du säger att källarmosken funkat som social verksamhet för barn som läser läxor mm, men det är fan inget positivt. Nu sysslar inte andra fascistiska rörelser i Sverige med social verksamhet (det vore strasserism du vet, lol), men om de gjorde det skulle vänstern knappast stödja. Islamska Kulturföreningen är väl ungefär jämförbara med Svenska Motståndsrörelsen i fascistiskt avseende. Visst är det synd om barnen i Rosengård, men det här är så kontraproduktivt som det kan bli.

Stefan sa...

“Lokalen ska göras om för just ett icke-religiöst integrationsprojekt och det är därför kontraktet har sagts upp.”

Har förvisso ingen riktig källa på detta påstående från Flashbacks forum, men det tar i så fall vansinnet till ytterligare en ny nivå.

A.Jonsson sa...

Jag vill också stödja folket i Rosengård. Alltså de 95% som är hederliga skötsamma och inte vill annat än att leva i lugn och ro utan att få sin stadsdel förknippad med upplopp av kriminella ligister.

Vad gäller frågan om källarmosken får man väl ändå säga att bolaget Contentus gjort mer än nog för dessa fundamentalistiska bråkstakar. Sedan första beskedet om uppsägning kom har det nu gått mer än två år. Två år av “dialog” och dessuom en förlikning i hyresnämden. Vad är det i detta som är så svårt att förstå? Hyresvärden säger upp en hyresgäst helt enligt kontraktet och med avtalad uppsägningstid. Om den före detta hyresgästen inte kan acceptera detta så måste naturligtvis polisen avhysa dem med våld. Detta borde dock ha gjorts långt tidigare. Att inte den islamiska föreningen orkat leta en annan lokal är naturligtvis inte Contentus fel. Det är upp till styrelsen i föreningen att ordna detta och de har verkligen haft god tid på sig.

Lek med tanken att det var en Missionsförsmaling, Rödakors-krets eller en SSU-förening som blivit uppsagd. Skulle man börjat kasta hemmagjorda bomber och anlägga bränder i närheten av bensinstationer då också? Jag skulle inte tro det.

Incendia sa...

Kristoffer, förtryckta eller ej, deras kontrakt gick ut och då ska man lämna lokalen. Om dom sen vägrar så gör hyresvärden som dom säkert gjort förut när hyresgäster vägrar lämna, dom ringer polisen.
Pinsamt att så fort dom inte får som dom vill så antar dom offer-rollen och får er naiva människor med sig.

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Det som händer nu är skörden av vad som såddes för 20 årsen. Inte att dom blir av med lokalen då utan kaoset och sten kastandet. Det kommer aldrig bli bättre om man fortsätter göra likadant som man gjort hittills. Bästa man kan göra är att se till så dom unga får ett arbete allt annat är bara skit tänk.

Kompis sa...

Snacket om att det här skulle vara positivt för att det kanske leder till att de får en ungdomsgård är bara trams. De har ungdomsgårdar och det anordnas läxhjälp för dem med studenter från högskolan. Problemet är att de inte vill vara där. De vill vara i just den här lokalen. Inga kompromisser alltså.

Problemet med de flesta som vill "ge stöd åt ungdomarna" är att ni utgår ifrån att en invandrare aldrig kan göra fel, på samma sätt som ni utgår ifrån att alla svenskar som vågar kritisera är rasister. Allt är inte svart eller vitt och ibland måste man tänka istället för att känna.

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Du kompis...

Jag är emot alla extrimister vare sig dom är katt klappare eller trädkramare med Kapten Haddock skägg. Man skulle också kunna säga att jag inte är rasist för jag hatar alla oavsett härkomst. Du får vara en blå smurf för mig om du vill så länge du klarar att ta egna beslut som du tar ansvar för.

Om du nu är en blå smurf eller inte spelar ingen roll. Vad du än är så ser jag hellre till så du klarar av att ta ett riktigt arbete som du tjänar bra med pengar på. För oss alla är bättre att du bär dina egna kostnader än att vi andra ska göra det. Det puckot som tycker vi ska ha hårdare straff och fler poliser måste vara dels jävligt rik och sen jävligt dum. Det kostar 3.500kr om dagen för det puckot att hålla en fånge. Det hade räckt till en heldel skola som lett fram till att den puckot vill betala för istället kan bära sina rgna kostnader. Men du är väl en sån där rik en som gärna jobbar dubbelt för att ha råd att hålla folk i fängelse? Att du kommer få fortsätta att betala för din fånge i resten av dennes liv förstår du kanske för få straffade får jobb eller så har dom fått gå ett par år i "brott-skolan" som du betalat. Att risken är att han vill utnyttja sin examensdag för att se om det han lärt sig i skolan också fungerar. .... Om du fortfarande efter det här tycker ditt "tänk" är det bästa då är det bara för dig och söka ett extra jobb så du har råd med det. För jag vill inte betala för idiot idéer.
(inte sagt att du är idiot bara tänket)

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Tipsar om en aktuell film om moderaternas idiologi som finns här
http://m00nster.blogspot.com/2008/12/sjlva-krnan-i-moderaternas-ideologi.html

Du får skälla om länkningen var dum Kristoffer

Jeorg sa...

Här är lite bakgrundsinfo om "kulturföreningen" som representerar en minoritet i Rosengård

"Faik Rustemi propagerar för ”sann islam”. Inga kompromisser. Som islam praktiseras i stora moskén på Islamic Center skrattar han åt.
– Bejzat Becirov, chefen där! Han är väl inte ens muslim. Kvinnor och män blandas hur som helst. "

"Som när han säger att man inte kan vara kompis med kristna eller judar om man är muslim.
– Man ska avskilja dem från sitt hjärta helt och hållet därför att de tillber annat eller andra istället för Allah, sade Anas Khalifa inför en grupp ungdomar i höstas"

http://sydsvenskan.se/sverige/article141180.ece
http://sydsvenskan.se/malmo/article141425.ece
http://sydsvenskan.se/sverige/article140868.ece
http://sydsvenskan.se/sverige/article141105.ece

Kristoffer Ejnermark sa...

Jeorg:

Vad jag fattat är det en mängd organisationer som hyrde lokalen. Men ändå, det spelar ingen roll vad organisationen som hyrde lokalen har för filosofi. Att inte stödja medborgares rättigheter och friheter mot förtyck och diskriminering för att de är "si och så" är otillräckligt och ickebehörande.

Samma falskhet som när personer inte ville stödja Kristianias invånare vid polisära övergrepp för att de var "hippies", eller som när personer inte ville stödja de danska ungdomarna för att behålla sitt berömda ungdomshus för att de var "anarkister" eller något annat undflyktigt.

Detta resonemang påminner om hur den tyske prästen Martin Niemöller beskrev utvecklingen i Tyskland på tidigt 1930-tal:
"Först tog de kommunisterna, men jag protesterade inte för jag var inte kommunist.

Sedan tog de judarna, men jag protesterade inte för jag var inte jude.

Därefter tog de fackföreningsmännen. Jag sade ingenting för jag var ju inte fackföreningsman.

Sedan tog de katolikerna, men jag protesterade inte för jag var protestant.

Slutligen kom de för att ta mig, och vid det laget fanns det ingen kvar som kunde protestera."

Stefan sa...

Men för helvete det är Islamska Kulturföreningen som bekämpar "medborgares rättigheter och friheter mot förtyck och diskriminering". Kommunen har försökt bli av med dem i två år för att värna dessa rättigheter åt Rosengårds övriga invånare, inte minst muslimerna. Huruvida en sån vräkning "går rätt till" är ointressant då det är något som vänstern borde hylla! Det finns inget behov av en källarmoske då det finns en stor och inkluderande moské, flera fritidsgårdar, samarbeten med studenter osv. Sen finns det problem med jävligt slitna lägenheter som behöver renoveras osv, men att som vänsteraktivister kravallturista dit för att uppvigla den klicken förtappade själar som kastar sten på ambulanser förvärrar enbart situationen. Dessa korkade aktivister borde sätta möllevången i lågor istället och se om det är så jävla kul när det brinner i deras egna kvarter. Det här göder bara främlingsfientliga stämningar och gynnar högerextremister, både med och utan talibanskägg.

Jah Hollis sa...

Med den logiken du har i dina resonemang borde vi stött Bandidos när de blev så trakasserade av polisen att de till slut valde att lämna Sjöbo:
http://sydsvenskan.se/sverige/article280149.ece
Jag menar, det spelar ju ingen roll vilken filosofi de står för. De kanske behövde en lokal att läsa läxor i.
På så vis kan de som kallar sig anti-fascister i själva verket ge stöd till fascistoida organisationer:
sydsvenskan.se/kultur/
article400035/KRONIKA-Rosengard.html

henkke sa...

jag är glad över den svenska polisen. inget att skämmas över.

Kristoffer Ejnermark sa...

Hollis:

Idiotiskt resonemang! Det finns inga som helst liknelser till att applicera på kriminella motorcykelgäng - absurd idioti och meningslöst verbiage!

Incendia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Incendia sa...

Moget att censuera krille.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com