Sidor

torsdag 8 januari 2009

Därför bör vi stödja motståndskampen mot staten Israel

Förutom de tidigare anledningarna jag tagit upp har en hel del vidrigheter uppdagats i den israeliska startade slakten i Gaza.
1) Hittills har 700 palestinier dödats varav hälften är kvinnor och barn och 3100 sårade av Israel i den senaste krigsoffensiven.

2) Internationella rödakorskommittén (ICRC) anklagade på torsdagen (2009-01-08) Israel för att bryta mot internationell rätt genom att underlåta att hjälpa skadade palestinier. Israeliska soldater skall även ha "uppmuntrat" hjälparbetare att inte hjälpa försvagade barn som låg vid sina döda mammor.

3) FN-medarbetare dödades av en israelisk stridsvagn när de var på väg i en konvoj mot gränsstationen Erez. Israel visste att de arbetade under FN-flagg och var neutrala, och även vart de var på väg. På grund av detta har UNRWA nu stoppat all sin verksamhet i Gaza.

4) Amnesty International anklagar både Israel och Hamas för att använda så kallade "mänskliga sköldar". Det har funnits en missuppfattning bland israelapologeter att denna metod endast använts av Hamas - och att det i sig skulle vara en anledning för Israel att terrorisera och döda människor i Gaza. Men nu visar det sig alltså att även Israel använder sig av palestinier som mänskliga sköldar. Det enda som kan få denna desperata och terroriserande vardag för palestinier att sluta är om staten Israel omedelbart slutar sin krigsföring, ockupation och terror.

5) Israelisk militär besköt en kolonn med läkare som var på väg ut ur Gaza.

6) Internationella journalistfederationen fördömer israeliska arméns attacker på fordon tydligt märkta "Press" och "TV", vilket hittills kostat två palestinska journalister livet.

7) Den israeliska armén sprängde en FN-markerad skola och dödade 40 människor.

8) FN meddelar att vad som sker nu i Gaza är en humanitär kris, där så mycket som över en miljon människor är utan el, och 250 000 människor utan rinnande vatten - en del för upp till sex dagar.

9) Israel vägrar journalister att komma in i Gaza. Varför kan man fråga sig, vad är de rädd för att journalister skall se? Men framför allt hur vidrigt är det inte mot människors rätt till yttrandefrihet?

10) Israel använder det grymma och kontroversiella vapnet vita fosforbomber.
Under denna humanitära kris passar israelapologeter på att göra sitt bästa för att försöka försvara de israeliska övertrampen. Den utmärkta bloggaren Hampus Eckerman rapporterar utförligen hur den amerikanska israel-lobbyn ADL (som anklagats för spioneri på amerikanska medborgare, inkl. fackföreningar och hjälporganisationer) skall börja samarbeta med YouTube. Andreas Malm skriver utmärkt på newsmill om perversa israelförsvarare:
"Centerpartisten Fredrick Federley har personligen skänkt pengar till den israeliska armén och beklagar nu att "Israel förväntas ge sjukvård, el, bensin, kunskap, teknik och administration till människor som vill utplåna dem. Vilka andra länder ställer vi krav på att förse aggressiva och hatiska element med dessa förnödenheter?" De en och en halv miljoner människorna som pressats samman i Gaza är alltså aggressiva och hatiska element - inte sårade barn, inte svårt cancersjuka, inte höggravida kvinnor - som saknar rätt till sjukvård, el, kunskap eller andra [...] En Carl Svanberg argumenterar för att Israel inte bör skona oskyldiga palestinier i Gaza och inte "ägna sig åt någon form av 'återhållsamhet'". "Det moraliska ansvaret för samtliga offer, civila eller inte, ligger uteslutande på" palestinierna och för övrigt är det "inte många som är oskyldiga i Gaza. De allra flesta palestinier i Gaza sympatiserar med de islamiska terrorister som ju startade detta krig mot Israel. De röstade ju till och med på dem. Därför har de rent moraliskt blod på sina händer." Därför - enbart för att de röstade på Hamas - förtjänar de allihop att dö."
Den passionerade vänsterhataren Claes Arvidsson på högermegafonen SvD låtsas fortfarande om att det skulle vara Hamas som är problemet i konflikten, när det är Hamas som är palestiniernas motståndsorganisation och den legitima demokratiskt valda aktören i Gaza. För Arvidsson verkar det som om det är rätt att utföra massmord bara för bekämpa en organisation som inte är terroriststämplad av FN, utan endast av USA och EU. Problemet är Israels krigsföring, konstanta brytningar av vapenvila, ockupation och massmord och massarresteringar av palestinier. Ledarsidan på Corren däremot visar en hänsynslös cynisk syn på den mänskliga tragedin som skett och sker i Gaza och tolkar 700 människoliv och över 3 000 sårade människor som en PR-seger för Hamas...


Bloggat: Roya, Svensson, Rawia, Hampus, Esbati, Erik Svensson
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,
Pingat på intressant

6 kommentarer:

Kraxpelax sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Kristoffer Ejnermark sa...

tyvärr ingen reklam i kommentarerna

Daren sa...

Skriven den 7 januari 2009
Enda vägen till varaktig fred: Totalt återlämnande av de ockuperade områdena i Palestina till FN- godkända gränser!

Israel har idag genom att bomba en skola där civila sökte skydd, en dansk fältsjukhus och otaliga civila bostäder öppnar dörren för alla slag vedergällningar mot sin egen befolkning. Det betyder att våldets spiral kommer att fortsätta och de barn som ser det kommer att bli framtidens krigare på båda sidor.

Den internationella opinionen kan inte acceptera något annat än en totalt tillbakadragande från alla de ockuperade områdena i Palestina till 48 eller 67 års gränser, skapande av en sammanhängande palestinsk stat och skapande av säkra gränser för båda stater för att på en gång på alla sätta slut för den 60 åriga slakten. Israel och palestinierna måste pressas ekonomisk och politisk genom allmänhetens bojkott och klagomål. Regeringar i världen kommer inte att göra något åt saken. Det måste vara folket runt om i världen som bojkottar den starka parten, i detta fall Israel, att dra sig tillbaka till de erkända internationella gränserna och på så sätt möjliggöra en palestinsk stat som kan leva i fred med Israel inom erkända gränser. Innan Israel drar sig tillbaka kommer ingen fred att vara möjligt. Utan en palestinsk stat kommer alla möjliga desperata grupper och tendenser från ett förtryckt folk sedan 60 år till utryck. Också åtgärder som ett folk i frihet, suveränitet och verklig demokrati inte skulle tillgripa.

Angående de förslag som lags fram av Frankrike och Egypten är dem orealistiska och måste förkastas angående. Gaza kan inte fortsätta att vara belägrade av den zionistiska regeringen! Hamnarna och havet måste vara i palestiniernas händer och så gränserna till alla frisinnade stater runt omkring så de kan föra in mat och allt vad de behöver för att leva som ett fritt folk. Så småningom ska hela det palestinska området nå fullständigt självständighet. Det är den enda vägen till varaktig fred! Det finns ingen annan väg. Allt annat är bluff som inte leder någonstans! Vi måste komma ihåg att den nuvarande situationen har stort del av sitt ursprung i den långvariga belägringen av Gaza. Och mer grundläggande i den illegala ockupationen av Palestina sedan 60 år tillbaka.

Belägring stöds av USA och genomfört av Israel i syfte att störta Hamas som kom till makten tack vare den enorma inkompetensen, stupiditeten och fanatismen i Washington och Israel. Låt inte missledas av Hamas tjatet. Om det inte är dem kommer andra i deras ställe. Orsaken ligger i ockupationen så dess lösning! För den delen ska palestinierna själva välja sina ledare när de blir fria på riktigt och det måste omvärlden respektera. Det finns ingen demokrati utan verklig suveränitet och frihet!

En fri Palestina är den enda lösningen så vi slipper mer blod på båda sidor. Lämna alla ockuperade områdena, lämna alla bosättningar, kompensera de som har blivit bestulna på sina hus och mark, låt de som vill återvända till Palestina göra det! Kräv ömsesidig erkännande! Att Palestinierna erkänner Israel räcker inte. Israel måste erkänna Palestina som en fri stat också!

V.g. och sänd vidare och översätt till andra språk! Jag kallar alla anständiga människor i världen att ställa upp för detta mål och slå för att inte se mer oskyldig blod flytta i Palestina eller Israel. Historien kommer att döma oss alla. Och om det finns en Gud borde du vara rätt bekymrad om du ser dina bröders och systrars blod rinna på Palestinas gator och inte göra något.

"Bandits with planes ...
came through the sky to kill children
and the blood of children ran through the streets
without fuss, like children’s blood."
(Pablo Neruda’s poem About the Nazis raids in Spain)


Skicka dem här sms:
Text 1
När bomberna slutar falla över Gaza kommer de överlevande fortfarande att sitta i världens största fängelse. Barn som inte föll offer för israeliska bomber kommer att dö av svält istället. Ockupationen fortsätter om inte du gör något åt detta. Stöd inte statsterror köp inte israeliska produkter!

Text 2
Bojkotta Israels statsterror! Köp inte israeliska produkter!!
Du är fri att välja vilken värld du vill leva i. Det får inte
palestinska barn

Arbetargräs sa...

Individuella protester i form av köpbojkotter, riktade mot oförsonliga illvilligheter leder sällan eller aldrig till förändringar. Men när inga statsregimer har kurage att skifta sol och skugga utan hänger sig åt lumpna manövrar för att inte trampa USA och England på tårna, då är åtminstone mitt tålamod slut. Tar inte politikerna sitt ansvar måste folket ta det. Det finns faktiskt en folklig bojkott som fick följder och det var bojkotten mot franska viner, för att Frankrike höll på med kärnvapenprov på söderhavsöar. Om vi alla slutar att köpa Israeliska varor så får vi se om det inte börjar svida i skinnet. I slutändan handlar allt om pengar. Nu har vi fjäskat och bönat utan resultat. Uttömt allt som går att uppbringa i förhandlingar och diplomati i 60 år. Nu får det vara nog. Isolera Israel med en köpbojkott så att de får känna av sin egen medicin.

SolGuru sa...

Kul att du beskriver ADL som "Israellobby". Visserligen helt sant, men normalt brukar de ju ses som goda "antirasister".

Freddan sa...

Riktigt bra skrivet

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com