Sidor

måndag 19 januari 2009

Israeliska soldater vapenvägrar

Aftonbladets Kultursidor, som är de enda sidorna med kvalité, rapporterar att det blossat upp en proteströrelse inom den israeliska armén mot den folkrättsvidriga massakern av civila människor. För är det någon del av staten Israel som effektivt visar konsekvenserna av omänskliga handlingar så är det den påverkan den får på de israeliska soldaterna. Ty det är de som får obehandlad information om eländet, det är de som beordras mörda civila människor och demolera deras hem. Deras synfält är inte filtrerat av ockupationsmaktens mediapropaganda.

Så här säger organisationen Courage to Refuse (Mod att vägra), som består av israeliska officerare och soldater:
"Vi kan inte stå vid sidan av när hundratals civila slaktas av den israeliska armén. Det farligaste i detta ögonblick är den falska förhoppningen att denna typ av övervåld är ett sätt att stärka Israels säkerhet. Vi uppmanar därför de israeliska soldaterna att vägra delta i attacken mot Gaza."
Bloggat: Svensson

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
Pingat på intressant

1 kommentar:

patalompolitik sa...

Frågan är vad man sätter in för resurser för att ta hand om de återvändande israeliska soldaterna som ska leva med bilderna av döda barn och kvinnor på sina näthinnor framöver. För även om propagandan når ut så kommer bilderna från näthinnan in - och de är inte lika lätta att slänga av sig. Hoppas man har många kunniga läkare i PTS

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com