Sidor

söndag 15 mars 2009

Politiska allianser hotar demokratin

Moderaterna i Högeralliansen rapporteras nu i ännu ett steg tagit väljare från de övriga högerpartierna. Det är inte särskilt märkligt då alliansens funktion eliminerar på ett grundläggande sätt de olika partiernas funktion, därav är det naturligt att det ledande partiet får representera alliansen.

Samma problem är det för Vänsteralliansen med miljöpartiet, där av någon outgrundlig anledning en påtryckande mediaopinion önskade ett samarbete med en förplanerad och gemensam plattform. Exakt det som gjorde de olika högerpartierna i Högeralliansen till obetydliga. Konsekvensen är alltså att vi i längden, om allianserna får råda, får ett två-partisystem.

En sådan utveckling av det politiska systemet är ett reellt avsteg från en demokratisk utveckling till en systematisk avveckling. USA:s nuvarande reella en-partisystem hägrar som en olycklig framtid för vårt samhälle, och kanske är ett typexempel får vår samtid som allt mer betecknas som en avveckling av demokratiska värden - än en utveckling och fördjupning. En västvärld där kapitalet ersatt välfärdens skyddsnät mot kapitalismens utslagningssystem är kanske inte så långt borta.

Bloggat: Claes Krantz, Ett Hjärta Rött
Media: SvD, EX,AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,
Pingat på intressant

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahah politikerna börjar genomskådas.

Hoppas dom får en högaffel i röven.

Folk börjar vakna.

Man ska tortera skiten ur hycklarna.

ooopss Barskt språk ,, så det kan bli.

Kraxpelax sa...

Håna Mona! Slut på handimunnen nu, vasa.

Oh, det var vackert sagt, herr Andersson.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2596951.svd

Fjäsk fjäsk fjäsk fjäsk fjäsk från SvD:s hopplöst efterblivne svammelgubbe P J Anders-Valfrid Lindeman. Dutti't svenska folk som röstar glatt på Moderatet klapp klapp klapp på huvudena. - Hög tid att SvD sparkar fåntratten, vafaan, är dendära redaktionen nån sorts form av skyddat vindskontor, där Gammalmediala Paschakastens proffsnollor framgent kan sitta där de ligger med armarna i kors & tvärs & tycka till om dittan eller dattan hur som hafs bara!? Det kallar jag då UTANFÖRSKAP i enlighet med den sluge statsministerns något, hm, persuasiva semantik; hur vore det att börja producera. (Akterseglade! DNs opinionssida har det blitt fason på däremot sen Wolodarski ryckte in. *klapp klapp klapp på huvena i cirkus motsatt rikning*)

- Peter Ingestaadh the Man the Myth the Concept

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com