Sidor

lördag 18 april 2009

Ska vi släppa glaset nu?

Mängder av resurser slängdes på soptipp och lika många människor sattes i skräck inför en stundande terrorattack. Hemska glasbitar gömda i kyckling åsamkade sannerligen en hysterisk skada. Men nu släpper Rikskriminalpolisen ärendet, ty ingen terrororganisation kunde hittas som ville åsamka den svenska kycklingindustrin skador, med denna glasmetod kanske skall tilläggas.

Men vad händer nu? Skall "enskilda fall" av glas i maten gömmas under ett glömskans töcken? Vart tog folkhälsan vägen? För min egen skull kunde Kycklingindustrin lika gärna försvinna, eftersom människan kan äta vegetarisk mat utan att åsamka lidande hos miljontals kycklingar. Men uppenbarligen är det många som fortfarande äter kyckling, av någon anledning, så då borde undersökningen fortsättas. Inte av Rikskrim dock. Men folk har rätt att veta vad som gick fel och vad industrin tänker göra för att förhindra att det händer igen.

Bloggat: Svensson
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Pingat på intressant

Från Konfliktportalen.se: totalavloning skriver Total Avlöning 18/4/09 Gud skapade ingen brådska., mathiavelli skriver Trasprinsens återkomst?, MJE skriver Baghdad: City of walls., autonomak skriver All makt åt partiet!, jesper skriver Antirasistiskt forum 19 April, Job skriver Sex hypoteser, många frågor, och ett konkret tips

5 kommentarer:

Anders_S sa...

Jag tro du missupfattat. Inget gick fel. Mång av anmälningarna var falska. Glaset som hittades komemr från olika ställen. Det går helt enkelt inte att få reda på vad som hände. Jag minns en gång när det hittades ståltråd i brödet från bageriet där jag jobbade. Vi kunde aldrig räkna ut hur det hade skett.

Kristoffer Ejnermark sa...

vad som polisen säger i intervjun i SvD är att de inte vet om det var falska anmälningar eller "enskilda fall". Det tycker jag låter allt för luddigt för att släppa utredning i fallet. Rör det sig om falska anmälninger är det ju inget att hänga i granen, som sagt. Men "enskilda fall"? Vad är det? Det måste ju gå att utreda hur så många "enskilda fall" kunnat ske.

Kristoffer Ejnermark sa...

Men, visst, allt går ju inte att reda ut ifall det saknas möjlighet att göra undersökning. Det får jag hålla med om.

Anonym sa...

Dom har ju hittat glas i vegetarisk mat också tydligen.

Tror att de flesta av anmälningarna är påhittade av människor som inbillat sig det.

Kyckling är ju både gott och nyttigt och mer miljövänligt än annat kött.

Anonym sa...

Som tonåring var jag springpojke på ett bageri på Gamla Brogatan. Där kunde bagerichefens pipa råka knackas ur i tårtsmeten nån gång. Märktes antagligen inte...

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com