Sidor

lördag 18 april 2009

Sverige hjärta USA-imperialismen


Och Västeuropas imperialistiska kolonialpolitik kanske skall tilläggas. För den borgerliga regeringen i vårt lilla imperialistiska västerland kan naturligtvis inte godkänna validerad kritik mot USA-imperialismens knähund, det vill säga staten Israels folkrättsvidriga bosättningar. Nu behöver naturligtvis inte alla som besöker FN:s konferens om rasism godkänna kritiken mot bosättningspolitiken i Mellanöstern, men Sveriges regering tycker ändå att de inte skall skicka ministrar till konferensen - som en "markering". Kolonialmakter tycker helt enkelt inte om att prata med Tredje världen, allra minst ge någon som helst validitet till att den skall kunna ha något att säga.

Nyamko Sabunis markering mot en demokratisk konferens och möjlighet att diskutera rasism är tyvärr ett typiskt förfarande av en högfärdig västimperialism. Demokrati skall bara tillämpas om det sker till västimperialisternas fördel, och om demokratin kommer fram till vad västimperialisterna vill. Det är det den hycklande demokratin i ett nötskal. En markering av Sveriges icke-demokratiska förfarande, och frihetens förfall.

PS:
Låt oss alla minnas de cirka 50 miljoner människorna som fick sätta livet till p.g.a. västmakternas kolonialpolitik 1876-1879 och 1896-1902. Och imperialismens (främst USA:s) moderna härjningar med störtandet av tiotals demokratiska stater och miljontals döda människor på sitt samvete. Lästips: "Svält och kolonialism" av Mike Davis.

Bloggat: Jinge, Pastey, Iniskogen, Farenheit1961, Maria
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,
Pingat på intressant

Från Konfliktportalen.se: autonomak skriver Där hatet mot intellektualitet och studiedisciplin gror!, Kristoffer Ejnermark skriver Ska vi släppa glaset nu?, domljuger skriver Teori vs. praktik/Marx vs. Scrubs, totalavloning skriver Total Avlöning 18/4/09 Gud skapade ingen brådska., mathiavelli skriver Trasprinsens återkomst?, MJE skriver Baghdad: City of walls.

4 kommentarer:

Marcus sa...

D borde hänga med i tvecklingen. Idag är det de 56 (jag upprepar FEMTIOSEX) islamiska länderna som är den nya kolonialmakten, och som tillsammans och kordinerat agerar för att stoppa yttrandefrihet & religionskritik och för att motverka det fria och demokratisa Israels existens. Samt hetsa mot judar.

Svenskar tycker att demokratin är i fara när Pirate Bay åtalas. Bra. Och nu visar svenskarna att vi är emot islamiska diktaturer, den islamiska kolonialismen (och slaveriet & folkmordet i Darfur) samt deras snart kärnvapenutrustade imperialistmakt Iran, och deras försök att stoppa oss från att leva fritt.

Heja Sverige för detta modiga ställningstagande och för stödet till David (Israel).

Kristoffer Ejnermark sa...

Marcus,

Man bekämpar inte odemokrati genom att bojkotta demokratiska konferenser.

Här har Sverige chansen att vara med och påverka, men väljer att inte vara med för att man inte gillar att Irans president skall hålla ett tal. Det är ju helt snurrigt och visar på ett djupt förakt för demokratisk pluralism.

Kim sa...

Skal Sverige medverka till att ta fram ett dockument som begränsar de fri och rättigheter vi har? Nej tack vi kan inte förhandla bort vissa rätigheter bara för att få enighet i världen!

Anonym sa...

Demokratiska konferenser är demokratiska om deltagarna är det. Teokratiska medeltida regimer är demokratins fiender. Individuell frihet och rätten att kritisera religionen vi själva kämpat oss till (eller fått i arv) ska ingen oförskämd hitler-epigon ha något att säga till om. Ska Sverige delta på såna konferenser är det för att säga emot. Annars blir intrycket att vi hymlar med.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com