Sidor

tisdag 11 augusti 2009

"Den är ju fri från all politik"

Så sa drottning Silvia om kultur och konst. Och så agerar våra politiska posörer i riksdagen, dessa socialdemokratiska och liberala falskspelare, som av "princip" motsätter sig förekomsten av kungahuset, men som i verkligheten kryper och bugar inför adeln. Så fungerar vår liberala media, när det enda nyhetsvärde som kan tyckas vara värt nog att basuneras är huruvida de tragiska barnen inom kungahuset tagit examen, klippt ett band eller dragit på sig en förlovning.

Kungahuset borde omedelbart avskaffas, och all deras egendom konfiskeras till allmänhetens nytta och behov. Monarki hör liksom annat mänskligt förtryck, som kapitalistisk löneslaveri, till människans förhistoria. Det är sannerligen på tiden att de placeras på sin rätta plats.

Varför är det då fortfarande vanliga folk som följer parasiterna i kungahuset med intresse? Att monarkins falska glitter lockar i moderna tider tyder blott på den moderna kapitalismens alienerade förtryck av människan. Arbetarens och trasproletariatets tvingade liv i tristess leder naturligt till kortlivade andetag inom den apologetiska romantiken. Det är alltså inte ett tecken på dålig smak, utan en reell konsekvens av vårt nuvarande klassförtryck. Löneslaveriet suger musten ur människolivet, och kvar finns bara orken att ligga i soffan och överleva i eskapismens för stunden läkande hölje.

Bloggat: Röda Malmö, Autonoma Kärnan, Skumrask

Pingat på intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Från Konfliktportalen.se: jesper skriver Dialogpolis och autonom aktivist gör upp i singstar, Anders_S skriver Intern uppgörelse i Red & White Crew?, eiz skriver Madeleine och Jonas, Jinge skriver Sparka Henke och Lagerbäck, autonomak skriver Must… destroy… capitalism…, kimmuller skriver Notes from the Swedish Workers’ movement – an interview

2 kommentarer:

Sven sa...

Briljant!

Kungahuset är en skamfläck på mänsklighetens historia.

V I Brigaden sa...

LOKE:

Du skriver att det är dagens samhälle som gör att folk dras till verklighetsflykt. Det tycker jag stämmer överens med hur vår kultur har utvecklats, till att allt mer blivit förskönande och okritisk. På många sätt har konsten blivit icke-realistiskt. Och princess-symbolen är väl ändå centralfiguren i romantiken.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com