Sidor

onsdag 19 augusti 2009

Dicken rövslickar

Med tanke på det hyckleri och korruption som vi kunde bevittna kring Gotlands förre landshövding, så är det snudd av komik som vi kan läsa professor Dick Harrisons vädjan att bli den nye landshövdingen. Harrison säger till Expressen:
"– Det här är något som har mognat en tid. Jag kan verkligen Gotland och gillar det"
Harrison gillar Gotland! Det var väl mysigt, men ack så obehagligt irrelevant för en möjlig landshövding. Ty, en landshövding rör sig och lever i maktens korridorer, och lär sig därmed att verka och tycka som makten. Så fungerar nämligen vårt splittrade samhälle, och en landshövding är som vilka andra statstjänstemän utsända för att tjäna den borgerliga staten i första hand, i andra hand Gotlands invånare.

En landshövding är alltså statens företrädare i respektive län. Harrison borde inte ha skrivit att han "kan Gotland" utan att han "kan den borgerliga statsstrukturen" och dess "byråkratiska kontrollbehov av medborgarna". Det hade varit fint, och han hade garanterat fått rövslickarjobbet!


Bloggat: Politikerbloggen

Pingat på intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, Dick Harrison är ett riktigt stolpskott. Han må vara rolig som föreläsare men han är en jävla borgare och det har han bevisat flera gånger. Som när han gnällde på hur mycket pengar han förlorade på fildelningen av kurslitteratur... samtidigt som han cashar in typ 60 papp i månaden eller vad det är professorerna får.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com