Sidor

fredag 14 augusti 2009

Polismisshandel och tvångsutvisning i Danmark‏

Här kan ni se de våldsamma bilderna på det våld som liberalerna förnekar existerar. Poliserna misshandlar demonstranter som protesterar mot massutvisning av irakier.

Bakgrunden till konflikten i Danmark har varit en massiv kampanj för de asylsökande irakierna att få stanna kvar i landet. Irakierna har fått stöd från dagstidningar och artister. Stödet har på senare tid ökat i och med att danska soldater dödats i Irak på sistone, vilket motsätter bilden av Irak som en trygg plats att vistas i. Men den danska regeringen har ändå beslutat om att tvångsavvisa irakierna.

Omkring 60 irakier, däribland barn, sjuka och gravida har befunnit sig i "Brorsons Kirke" i stadsdelen Nørrebro. I förrgår (onsdag) natt stormade den danska polisen kyrkan, något som den danska polisen inte skall ha gjort sedan andra världskriget. Ett självmordsförsök hindrade polisen ett tag att fullborda våldet i kyrkan. Samtidigt samlades det cirka 300 människor utanför kyrkan i protest mot polisens stormning och massutvisning.

Igår demonstrerade 20 000 människor i Köpenhamn i stöd till de utvisade irakierna:
"Stormningen av kyrkan väckte starka reaktioner både bland politiker och allmänhet, vilket torsdagskvällens stödaktion visade. Demonstrationen pågick från klockan 18 då demonstranterna samlades utanför kyrkan på Nørrebro. Tåget vandrade sedan genom staden till Christiansborgs slottsplats där demonstrationen avslutades med facklor och tal vid 22-tiden."
Enligt Ekstra Bladet vill inte Irak ta emot flyktingarna som den danska regeringen, med det rasistiska partiet Dansk folkparti "goda" vilja, försöker tvångsdeportera.

I stockholm skedde en stöddemonstration utanför danska ambassaden, enligt Arbetaren:
"Ett tjugotal personer samlades utanför den danska ambassaden på torsdagseftermiddagen för att protestera mot att den danska polisen stormade en kyrka och arresterade 17 irakiska flyktingar natten till torsdag. Internationella flyktingorganisationer menar att Iraks kristna är utsatta för religiös förföljelse och att ingen kristen irakier bör tvångsutvisas."


Fler filmer från Ekstra Bladet: Film 1, Film 2, Film 3, Film 4
Fler film från Sydsvenskan
Fler film från Motkraft.dk
Fler film från Aftonbladet

PS: Tack till socialism.nu

Bloggat: Martin Moberg, Röda Malmö, Motbilder, Esbati, Roya
Media: DN, AB, SvD, Sydsvenskan, Yelah

Pingat på intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Lada och brev – Dagens Bild, jesper skriver Solidaritet är gratis men mediciner kostar pengar, Anders_S skriver Det här med att blogga – Konfliktportalen, eiz skriver Till Ohly, Sahlin och språkrören i MP., MJE skriver Om konflikt – några öppna frågor.

5 kommentarer:

Anonym sa...

De flesta som flyr Irak tillhör dess kristna minoritet och terroriseras av islamister. Det är faktiskt synd om dem.

Kristoffer Ejnermark sa...

Till alla er som kommenterat här anonymt ber jag er att använda namn eller pseudonym. Fler (rasistiska) anonyma kommentarer raderas omgående.

chamoun sa...

de här Kristna är Assyrier som också brukar kallas Syrianer och Kaldéer och som flytt från Islamistisk förföljelse.
de trodde de kom till ett fredligt land där de trodde skulle få vara ifred men förföljelsen fortsatte även här och det är klart att de blir chockade och lamslagna.
läser på Svenska faschist sajter så som SD o andra höger extrema bloggar så tror de att dessa flyktingar är Muslimer.
Danmark håller på att spåra ur totalt och hatet mot invandrarna som främlingsfientliga Folk Danske parti driver på exalerar till en farlig utveckling som i längden kommer att skada Danmarks anseende internationellt.

Suka sa...

http://www.bt.dk/danmark/sandheden-om-rydningen-af-brorsons-kirken

Och här har vi polisens egna video.
Gick ganska lugnt till tycker jag.
Irakierna var upprörda, det skulle jag också varit. men det var inte så mycket kravallutrustning förrän efter ett tag då irakierna inte lade ner sina tillhyggen.

Islamofascism sa...

Våldtäktsligan i Södertälje var Syrianer och för övrigt askyr dom svenskar och kallar svenska brudar för horor.

http://www.youtube.com/watch?v=qG8C_GSBq-A

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com