Sidor

fredag 22 januari 2010

Fascismkassan

Nu rapporterar tidningarna att Försäkringskassan (FK) försökt sko sig på en 80-årig kvinna som överlevt Förintelsen. FK ansåg att den summa pengar Tyskland gett kvinnan delvis skulle ges till FK, och att hennes pension skulle minskas, därför att FK tyckte att summan var en ersättning för "frivilligt arbete". Det arbete hon fick utföra i Nazityskland var dock slavarbete i ghetto och koncentrationsläger.

Det allvarligaste med denna horribla historia är dock att FK fick rätt i sina krav gentemot kvinnan både på länsrätten och kammarrätten. Kan det vara något annat än ett tecken på rättsröta i ett överbyråkratiserat land? Nu hade dock kvinnan tur med att regeringsrätten gav henne rätt gentemot FK, men det hela är ändock att betraktas som ett stort misslyckande av hela rättssystemet. Det skall inte krävas av medborgare att strida mot myndigheter, som missbrukar sin ställning i någon misantropisk människosyn.

Vad innebär egentligen det faktum att FK anser att nazistisk slavarbete i ghetton och koncentrationsläger är att betrakta som frivilligt arbete? Är det kanske det FK menar att våra sjuka medborgare skall göra nu när det kastats ut i arbetsmarknaden utan att ha blivit friska. FK kanske hoppas att de sätts i koncentrationsläger? Då behöver de ju inte råka stöta på dem i det offentliga och få dåligt samvete. För vad va det FK sa i SVT:s Uppdrag Granskning nu senast? Jo, FK följer bara "reglerna" (känns det igen?), och de sjuka skall prövas mot hela arbetsmarknaden utan att riktigt veta vad för arbeten de skulle kunna utföra, ty "hela arbetsmarknaden" tolkades av FK ordagrant till att det alltid finns ett jobb till alla oavsett hur sjuk du kan vara.


Bloggat: Hampus
Media: AB, DN, SVD

Pingat på intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver SD vill avskaffa lagen om Hets Mot Folkgrupp, Anders_S skriver Bilkrisen har slagit hårt mot Göteborg, martin skriver Vänstern bör sikta mot stjärnorna, kimmuller skriver Murdering the dead – Haiti och Amadeo Bordiga, Cvalda skriver STOPPA VUXENARBETET!

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com