Sidor

onsdag 10 februari 2010

Flygplatspersonal sprider nakenbilder efter kroppscanner

Enligt infowars.com:
"Claims on behalf of authorities that naked body scanner images are immediately destroyed after passengers pass through new x-ray backscatter devices have been proven fraudulent after it was revealed that naked images of Indian film star Shahrukh Khan were printed out and circulated by airport staff at Heathrow in London."
Försäkringar om säkerhet och integritet kring det växande storebrorssamhället föll platt, som det var väntat. Kroppscannern är tänkt att förhindra terrorister, men bidrar också till att nakenbilder på flygresenärer kan spridas. Som Mary X Jensen riktigt påpekar så var helst den mänskliga faktorn kommer in så kan inte hemliga databaser med säkerhet vara hemliga.


Pingat på intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Jack sa...

Visst, det är förstås ingen höjdare att nakenbilder på någon vid enstaka försummelser hamnar i orätta händer (hur nu dessa egentligen ser ut från en röntgenkamera). Men ställt i relation till att någon kliver på ett plan påpälsad med sprängmedel - vilket ju trots allt händer ganska ofta - så spelar det mycket liten, om ens någon roll. Jag ser inga paraleller med ett storebrorssamhälle. Det handlar om ett skydd för individen från ett synnerligen påtagligt livsfarligt hot, och inte om integritestkränkande övervakning. Övervakningskameror är inte per automatik av ondo - särskilt inte när de skyddar mot rån, överfall och attentat.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com