Sidor

torsdag 18 februari 2010

Nu utreds polisövergreppen i tunnelbanan

Tidningarna och Jesper själv rapporterar nu att det inleds en förundersökning mot de två civilpoliserna som trakasserade Jesper i tunnelbanan:
"Nu har iaf. förundersökningen mot de två poliserna börjat. Jag har varit på förhör, fått kontakt med en väldigt kompetent advokat som ställer upp som mitt målsägarbiträde och även överlämnat bilderna och videofilen till internutredarna."
Jesper har även fått tag på den anmälan som de två poliserna gjort mot honom, där det framgår tydligt hur de ljuger om vad som verkligen skedde i tunnelbanan. Bland annat visar den videofilm som Jesper lyckats återskapa hur poliserna hotar med pissprov, vilket de utlämnat i sin egen anmälan.

Man kan ju alltid hoppas att sådana här belysningar av avskräden leder till en medborgerlig upplysning av den ruttna kårandan bland landets polismakt. Man kan alltid hoppas. Och det är väl där tron kommer in, så som Slavoj Zizek definierar tron, det vill säga tro som något bortom den bistra verklighet man lever i, ty i verkligheten sitter massmedia i knät på polismakten. Därför kommer nog hoppet om en äkta journalistisk granskning av poliskåren som når ut till medborgarna att stanna i tron.


Bloggat: Svensson, Andrea Doria

Pingat på intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: vsfstockholm skriver Försämrad sjukförsäkring slår mot studenter, Kaj Raving skriver Nya sparkar mot de utförsäkrade, Bo Myre skriver 7 – 13/3, Sthlm: Frihetliga feministfestivalen, kvinnopolitisktforum skriver What a way to make a living, loaderrorready skriver Humor från en sovande man

1 kommentar:

Michael sa...

Här kan du tala om övergrepp.


Kidnappad i sverige.

http://dominicjohansson.blogspot.com/2009_09_01_archive.html


Bränn ner Gotlands kommunhus och slå skiten ur dom anställda.

Jävla barnkidnappare.

Åt helvete med regering och polis Vafaan sysslar ni med.

Sjuka jävla individer.

Vaddå David isaac här kidnappar man BARN dessutom och dessutom på svensk mark.

Åt helvete med denna jävla teater.

Ska folk betala skattepengar så ni politiker och tjänstemän ska kunna sno deras barn för att dom bestämmt sig att flytta från landet.

Jävla skit alltså nu är det krig.

Vi ska posta era vidriga ansikten för kidnappning över hela landet sen ska vi se hur det känns och tryckas ner i skorna.

vilken ursäkt ungen gick i skolan hemma så vi måste kidnappa han.

Ett ord kvar och säga .

Kan inget anant säga än hoppas alla ni som inte stödjer detta frigivande av den stackars pojken går och brinner.


Vad gäller pojken i tunnelbannan måste polisen bantas ner deras dödliga mmonution tas bort och dom måste fan få lite respekt för skattebetalaren som pröjsar deras löner.

Fashistpatruller eller?

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com