Sidor

torsdag 4 mars 2010

Ökning av socialbidrag och hat mot socialsekreterare

Socialstyrelsen rapporterar att det under förra året blev en kraftig ökning av försörjningsstöd (socialbidrag), vilket bekräftar återigen att Sverige får det sämre vad gäller ökade klassklyftor.

Samtidigt rapporterar Akademikerförbundet SSR att:
"Var femte socialsekreterare blir utsatt för hot eller våld i arbetet. Nästan 9 av 10 socialsekreterare upplever att det finns risk för hot och våld på arbetsplatsen."
Liksom andra omänskliga instanser i samhället som Migrationsverket tvingar det människor att behandla andra människor som skit i ett maskinellt misstänkliggörande.

Det tragiska i detta är att människor riktar sitt förståeliga hat mot socialsekreterarna (se kommentarerna på Aftonbladet), som även de är offer i maskineriet. Sekreterarnas förnedrande attityd är en konsekvens av det verkliga problemet, det vill säga ett samhällssystem som kastar ut medmänniskor ur systemet. För att bota detta tragiska moment 22 måste systemet ändras i grunden, till ett samhälle som garanterar alla människor ett anständigt hem och arbete.


Bloggat: Badlands Hyena, Annarkia, Röda Lund
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: loaderrorready skriver Vem behöver läkemedel?, Redaktionen skriver Örebro län: Stridigheter inom SD, Johan Frick skriver Världens sämsta samhällsmedborgare, vsfstockholm skriver Feministiskt forum 2010, tusenpekpinnar skriver Ett postekonomiskt internet 01 & Gratis! 01

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com