Sidor

onsdag 3 mars 2010

RUT, ROT eller pigavdrag?

Borgarmedia har, föga förvånande, tillsammans med borgerlighetens propagandaministerie Svenskt Näringsliv satt igång en kampanj för att rädda pigavdraget för de privilegierade i samhället.

Anders kritiserade valet av att välja namnet "RUT-avdraget" på detta pigavdrag, då det är ganska uppenbart att det kan blandas ihop med det andra ytterst populära ROT-avdraget - den som de rödgröna vill utöka även till hyresrätter. Jag är böjd att hålla med Anders. Trovärdigheten om undersökningar som Novus Opinion utfört kan minskas kraftigt om de intervjuade riskerar att inte veta vad det hela handlar om.

Detta gäller även begrepp som "husavdrag", som SvD hade på sin förstasida igår till en artikel i tidningen med rubrik om att "de rödgröna vill avskaffa RUT". Husavdrag betecknar både pigavdraget och ROT, där pigavdraget endast berör 1,3 % av Sveriges befolkning med övervikt i storstäderna.

De som tjänar på pigavdraget är alltså ca 1 % av befolkningen, den övre medelklassen och överklassen, som anser sig för fina för att torka sig själva i röven. Att några sossar skulle tillhöra denna anala borgerlighet kommer inte heller som en överraskning. Socialdemokraterna har för länge sedan övergivit sin folkliga representativitet, till ett borgerligt karriärparti liksom moderaterna.


Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Per-Anders Svrd skriver Rasismens ideologiska fantasi, andread0ria skriver Snuthat abstrakt begrepp för konstkritiker, loaderrorready skriver Bödlarna i det nya Sverige, kimmuller skriver Intake: Kartläggning inför jobbsökaraktiviteter

1 kommentar:

Anonym sa...

avskaffa rot-avdraget.
staten ska inte subventionera vissa företag i vissa sektorer. helt sjukt.
/henrik

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com