Sidor

måndag 29 mars 2010

Skattesänkning för de rika och brasklapp till de äldre

92,2 miljarder i skattesänkningar, lovar högeralliansens senaste populistiska utspel, utöver de 100 miljarder i skattesänkningar som de redan utfärdat. Det är inte små pengar som högern plockat ifrån samhällets inkomster - nära inpå 200 miljarder kronor, som kunde ha gått till skola, vård och omsorg - men som nu istället går raka vägen till de rikaste i landet. Samtidigt som högeralliansen misslyckats med att skapa mer arbeten, och dessutom försämrat tillvaron för de arbetslösa och sjuka.

Thomas Östros (S) skriver
att:
"En ny undersökning visar att de förslag på skattesänkningar som ställts ut kostar 92,2 miljarder kronor och skulle ge den tiondel med störst inkomst lika mycket som 80 procent av svenska folket får tillsammans."
De 92,2 nya miljarderna som högeralliansen vill försämra statens inkomster med motsvarar kostnanden för hela rättsväsendet, polisen, högskolor, universitet och kulturbudgeten tillsammans. Det är enorma summor som kunnat gå till en utveckling och förbättring av välfärden.

För att försökra sig om att kunna bemöta en kritik från den röd-gröna alliansen, och från kritiker av högeralliansen generellt, så har nu högeralliansen lovar
sänkt skatt för pensionärer. Dock vägrar högern fortfarande att ge pensionärerna en skattenivå som är i nivå till deras inkomst i jämförelse med de som arbetar. Men ändå hoppas borgarna att de kan undvika kritik mot deras omvända Robin Hood-politik. Ännu ett bekräftande på borgerlighetens ökade försmak för nyspråk.


Intressant?
Media: SvD, EX, GP, Aftonbladet
Bloggat: Annarkia, Kulturbloggen, Alliansfritt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Danne Nordling sa...

Det är inte de borgerliga som lovar sådana skattesänkningar utan lösa spekulationer från Thomas Östros (S). Han börjar bli mer och mer oseriös som politisk debattör. Det borde du ha påpekat.
/DNg

L. O. Kristoffer Ejnermark sa...

Danne:

Nja. Det är ett förslag från de borgerliga, så visserligen har de inte lovat skattesänkningarna ännu. Men det är en petitiss jämfört med att det är de skattesänkningar som de borgerliga vill ha, och ger förslag på.

L. O. Kristoffer Ejnermark sa...

Förtydligande: Det är alltså inte ett gemensamt förslag från de borgerliga, utan förslag som de olika högerpartierna gett som sedan Riksdagens utredningstjänst räknat ihop en gemensam kostnad på.

Caligula sa...

Regeringen är som drottning Kristina som slösade en massa gods och egendom till den rikaste adeln. Nu vill vi ha räfst och rättarting! :-)

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com