Sidor

fredag 12 mars 2010

Storm i ett borgerligt vattenglas


Propagandajournalisten Niklas Svensson levererar ännu ett av sina "avslöjanden", som egentligen är långsökande tolkningar för att blåsa upp dess relevans som nyhet. Niklas Svensson har nämligen fått nys om att Sadev, institutet för utvärdering av internationellt utvecklingssamarbete, granskade redovisningen av SIDA-bidrag som gått till "Vänsterns internationella forum". Bidraget skulle ha gått till lokal utbildning av partimedlemmar i Colombia, men istället gick en tredje del av medlen till partiets valkampanj. Varför får vi inte reda på.

Vänsterns internationella forum är knutet till vänsterpartiet, vilket visar sin upprördhet över att en del av bidraget använts till något det inte skulle ha gjort, och Ann-Margarethe Livh som sitter i vänsterpartiets styrelse säger att:
"– Jag är skitförbannad. Vi har nu beslutat att skicka dit vår sekreterare och en styrelseledamot. De ska åka så snabbt som möjligt."
Ja, så varken Niklas Svensson, Sadey, SIDA, Vänsterns internationella forum eller vänsterpartiet vet varför en tredje del av bidraget hamnat fel. Det är möjligt att även partiet i Colombia själv inte riktigt vet hur bidraget hamnat i valkampanjen. Men trots all denna okunskap, så levererar Niklas Svensson denna otillräckliga nyhet som en storm.

Rubriken skriker om att "svenska skattepengar" gått till "Colombias kommunistparti", som totalt misslyckas att informera om vad nyheten faktiskt handlar om. Att SIDA-bidrag gått till Colombias kommunistparti är ju helt i sin ordning. Problemet är att partiet använt en tredjedel av det till sin valkampanj och inte till utbildning av medlemmar. Istället förvandlas nyheten, som från början var tam rent innehållsmässigt, till en kampanjartikel mot vänsterpartiet och i förlängningen bidrag till sociala rörelser som gör nytta för fattiga och förtryckta människor i världen.

Kampanjartikeln fyller dock sin roll, vilket syns i de dödsgrävande kommentarerna till artikeln där det fylls av irrationell anti-kommunism, och borgerlig okunskap. Med innehållslös agitation föds därmed inte bara Niklas Svensson.


PS:Ingiberg funderar över varför inte media mörklägger att det nu avslöjats att folkpartiets Fredrik Malm var deltagare till det omtalade dataintrånget här om året.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Fotot från:

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com