Sidor

torsdag 1 april 2010

Personkult och masspsykos


Är det inte lustigt att den nya högern vältrar sig i sin egen personkult kring statsminister Fredrik Reinfeldt? En höger som annars slår sig på bröstet och pekar finger för att förstärka sin atomistiska individualism. Men ack! Så märkligt är det trots allt inte, ty är inte personkult en mörk sida av just en atomistisk individualism? Ett tydligt tecken på att världen och dess verklighet inte kan sorteras i prydliga och självständiga kategorier, att den vulgära individualism som omhuldas av de kvasimoderna liberalerna snabbt kan vända till sin motsats - masspsykos.

Detta spelar också borgerligheten i deras trygga händer, ty vart tar den politiska diskussionen vägen när de nu inte bara försöker döda den med relativistiskt nyspråk, utan även genom fokus på personer? Det är en ideologisk kamp för att säkra sin plats på diktaturens tron.Media: HD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Gränspolis misstänkt för brott, Hans Norebrink skriver Mao och Moder Teresa, vsfstockholm skriver Alltid skönt att säga ”I told you so”

3 kommentarer:

Martin sa...

Jag tycker högern och liberaler fnyser åt konceptet att vara en liten del i något större. Det är inte längre fint att göra sin del, det rimmar illa med liberalismens individualism.

L. O. Kristoffer Ejnermark sa...

Martin:

Vilken liberalism pratar vi då? Den som erkänner att en nyliberal individualism är en motsägelse, alltså den socialliberala som erkänner att det inte går att eliminera gruppidentitet?

Björn Nilsson sa...

Det finns en del personer som misstänker att liberalismen i dess extrema former kan vara förstadiet till fascism. Båda varianterna utmärker sig för extrem konkurrens och extrem intolerans.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com