Sidor

söndag 4 april 2010

Pophöger mot fantasifoster

Esbati och Linderborg berättar om hur deras öppna "Popvänster"-möte med temat "vänstern och muslimerna" medvetet, eller omedvetet, vänts på dess huvud när Expressens kulturredaktör Karin Olsson skulle rapportera om det, enligt Esbati:
"Det är ganska imponerande att hon kunnat få in så mycket tokigheter i en så kort text.

Olsson ”citerar” mig bland annat så här: ”Religionskritiken är den form i vilken västerländsk rasism fortsätter i dag”. Nu var det naturligtvis inte alls det jag sade. Jag förklarade att islamofobi, diskriminering av och hets mot muslimer, eller i själva verket alla som kan uppfattas som muslimer, är den mest framträdande formen för västerländsk rasism i dag.

Karin Olsson har antingen inte förstått någonting av den diskussion hon närvarade vid, eller så menar hon att exempelvis diskrimineringen av bostadssökande som heter Mohammed, skymf och våld mot folk från muslimska länder, eller den avhumanisering som omgärdar väpnad USA-ledd ”demokratispridning”, är att betrakta som ”religionskritik”."
Som en följd av att Karin Olssons citatföfalskning har givetvis allehanda pop- & grotthöger hakat på fantasifostret om en vänster som tummar med religionskritik, bland annat Johan Ingerö, Dervish och Hildebrandt.


PS: Att dessutom den kända islamofoben och Israelapologeten Dilsa Demirbag-Sten blev sur och lämnade mötet gav mötet en positiv glora ;)


Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com