Sidor

tisdagen den 22:e juni 2010

Högeralliansen ruinerar kommunerna

På grund av högeralliansen försämringar i a-kassan och försäkringskassan så förflyttas det ekonomiska ansvaret från stat till kommun. En av alla dessa kommuner som fått en skenande ekonomi p.g.a. ökat antal socialbidrag är den värmländska kommunen Hagfors, och i Värmland är Hagfors inte ensam om detta.

För att förhindra en stundande ekonomisk katastrof behöver kommunerna ökat statsbidrag, men högeralliansen drar ner på statsbidragen till kommunerna nästa år. Därför vore en seger för högeralliansen i höstens val en ekonomisk katastrof för landets kommuner, och således för vad kommunerna får stå för vad gäller skola och omvård.

I min kommun, Hagfors, är dock den socialdemokratiska kommunalrådet Mikael Dahlqvist illa omtyckt bland gemene man. Vilket kan riskera en vinst för högerpartierna i kommunen. Om de rödgröna i Hagfors vore taktiska skulle de genast omfördela sina politiker, eftersom dagens kommunpolitiker tappat förtroende. Det är dock viktigt att påpeka att kommunpolitik har lite att säga till om vad gäller det ekonomiska läget, där har de rödgröna i Hagfors fullständigt rätt i att den reella ekonomiska makten ligger hos regeringen. Och den högerregering som sitter nu ruinerar kommunernas ekonomi.

För att kommuner som Hagfors skall fortsätta leva behövs inte mer högerpolitik, inte mer moderater i kommunpolitiken, utan en röd regering som satsar på verklig jobbpolitik.


Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com