Sidor

tisdag 15 juni 2010

Mörkrädda moderater och centerpartistisk brist på fantasi...

Lucas Lennartsson, ordförande i Vänsterpartiet i Sjöbo, behagade utföra en humoristisk kritik mot moderaternas intetsägande tuggande om "valfrihet":
"De styrande borgerliga Allianspartierna i Sjöbo talar om valfrihet. Okej då, säger Vänsterpartiet – och motionerar om att införa kommunala frisörer.

– Om de menar allvar med valfrihet måste de vilja ha det i alla sektorer. Annars är det bara skitsnack, säger Vänsterns ordförande i Sjöbo, Lucas Lennartsson"
En träffande och avslöjande kritik av högerns nyspråk. I vanlig ordning ledde kritiken till att landets blogg-moderater gick i taket i kommunistskräck värt konspirationsnördar a`la Dr. Strangelove.

Bloggen Moderatprat blir mörkrädd, bloggen What's up spekulerar i kommunala porrbutiker, Tokmoderaten drömmer om "standardiserade DDR-frillor", centerpartisten Tankar hos en gråsäl tror att vänstern blivit tokig, Minamoderatakarameller spekulerar i om det över huvudtaget är möjligt att ha kommunala frisörer enligt kommunallagen, och centerpartisten Christian Ottosson varnar om "ett kommunistiskt samhälle".
Intressant?
Bloggat: Mer vänster i Uppsala
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

sl sa...

Lucas pubertala vänsterism är talande. Det behövs givetvis inga skattefinansierade frisörer för att åstadkomma valfrihet, det räcker med två privata, och att man får välja själv; det är det som är valfrihet, att kunna välja den man föredrar. Det kanske du tycker är värdelöst, det är ett äkta vänstersignum att man undervärderar andras rätt till egna beslut.

Om man taxerar folk för att låta kommunen konkurrera ut de riktiga serviceföretagen förlorar ju alla dubbelt, dels ska man beskattas mer, dels ska de som försörjer sig på service drivas bort, kanske försörjas på bidrag istället, och till vilken nytta? För att en dum vänsterpartist inte kan räkna ut det enklaste. Skitsnack är det som vänstern ägnar sig åt, i år och alla år.

Valfrihet när det gäller skola och föräldrapenning är ingen struntsak. När min 16-åriga dotter gick i femman var klassen och läraren (en stubbklippt vänsterpartist...) så urdåliga, jag minns klassunderhållning som gick ut på mimande till bergssprängare och föräldrar som suckade när det talades om läxor. Från denna kommunala kunskapsfientliga miljö flydde vi med telningen, hon sattes i friskola och gick ut för en vecka sen med nästan bara mvg. Så tala inte illa om friskolor, de gör ett jättejobb, även med att tvinga de kommunala att skärpa sig.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com