Sidor

onsdag 30 juni 2010

Regeringens lösning på arbetslösheten - Ungdomen ska militariseras


Högerregeringen går nu ut genom moderaten Sten Tolgfors med ett konkret förslag för att minska den stora ungdomsarbetslösheten i landet. Tidigare har Reinfeldt försökt att få ungdomsarbetslösheten att vara en ”myt” och en ”synvilla”, men nu stoltserar högerregeringen genom att kunna göra den arbetslösa ungdomen till soldater i landets armé:
"Det är nya, riktiga, viktiga jobb som ger Sverige ett försvar med mycket högre kvalitet och en starkt ökad försvarsförmåga. Det innebär också att en helt ny ungdomsarbetsmarknad skapas i en tid med hög ungdomsarbetslöshet."
Och den stoltserande Högerregeringen passar på att kritisera "vänsterpartierna" som "röstar nej till tusentals viktiga jobb för unga människor". Det stundar unkna vindar från en politisk höger som vi kanske trodde för länge sedan var förpassad till historien, till den tiden då politiska krafter såg militarisering som en lösning på landets problem.

Länge har den amerikanska underklassen och arbetarklassen slungat iväg sina unga arbetslösa söner och döttrar till att bli kanonmat för finanskapitalets expansiva marknader, nu i Irak och Afghanistan. Tydligen anser de svenska högerpartierna att det verkar vara en acceptabel lösning. Än en gång har vi fått bekräftelse på högerns förkärlek till militärism, denna gång i liberalismens tidsålder... där tvång (värnplikt) förvandlas till tvång på liv och död.Intressant?
Bloggat: Alliansfritt, Badlands Hyena, Annarkia
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

HumanLabRat sa...

Husmark-Persson ska antagligen också starta en egen sjukdoms-militär där de sjuka ska ut och "försvara" landet! Ett j-la land att försvara!!!

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com