Sidor

torsdag 24 juni 2010

Solidaritet med Pride och RFSL i Karlstad!

Arrangörerna till sommarens Pridefestival i Karlstad har mordhotats. Detta har medfört till att kommunpolitikerna från sju partier i kommunstyrelsen tagit avstånd från dödshoten i ett gemensamt uttalande. Men det främlingsfientliga och homofobiska partiet Sverigedemokraterna är inte med i uttalandet, istället går de till val med att lova stoppa Pridefestivalen:
"– Vi tycker absolut inte om den här Pridefestivalen. Homosexualitet är ett avvikande beteende, som är emot min moral, säger fullmäktigeledamoten Erik Braunerhielm (SD)."
Detta visar hur Sd lyckats samla till sig element som är typiska för rasistiska högerextrema partier, nämligen irrationella åsikter om en tredje part (exempelvis homosexuella, zigenare, judar etcetera) i samhället som får skulden för problemen i samhället. Samhällsproblemen är aldrig symptom på ett felaktigt samhällssystem, utan problemen kan undanröjas bara vissa människor undanröjs. Hos Sverigedemokraterna finner vi denna tredje part-teori, där muslimer och homosexuella får "skulden".

Tillsammans med Sd:s homofobiska ställningstagande och dödshoten är det fullständigt klart att Pridefestivalen behövs. Dessutom att vi som fördömer homofobi, främlingsfientlighet och rasism solidariserar oss med Pride och RFSL.


Uppdaterat:
Sverigedemokraternas representant i Södertälje Tommy Hansson är tydligen också chefredaktör för den högerextrema tidningen Contra. På sin blogg citerar Hansson sig själv:
"Den som nu vill jämställa en aktivt homosexuell livsstil med heterosexualitet har naturligtvis full frihet att göra det utifrån ett liberalt, sekulärt synsätt; därmed inte sagt att ett sådant synsätt är riktigt vilket jag snart skall belysa. Jesus uppmanar oss jämväl att iakttaga elementär tolerans och ej kasta första stenen mot de av våra medmänniskor som lever i olika grader av synd. Jag vill också gärna betona, att det inte är de homosexuella som individer jag vänder mig emot. Jag har aldrig gjort några stickprovskontroller i folks sovrum och tänker inte börja nu. Vad som intresserar mig är i stället den politiska homosexualiteten, den sexuella identiteten som revolutionärt projekt. Det är detta jag protesterar mot.
[...]
Att vara för ökade rättigheter för bögar och lesbianer är en sak, och det skulle aldrig falla mig in att behandla en person på ett nedlåtande eller ohövligt sätt därför att vederbörande är homosexuell. Men det finns också en revolutionär strömning i den homosexuella befrielserörelsen som inte nöjer sig med att vara för ökade rättigheter och mot diskriminering, utan som är just – revolutionär. Denna strömning vill ingenting mindre än att omvandla själva den mänskliga naturen och ställer sig därmed på samma plan som kommunismen."
Sverigedemokraterna har en tendens att samla irrationella anti-kommunister till den grad att de övertygar sig själva som homofober. Tommy Hanssons vulgära anti-kommunism kan dock förklaras med att han är medlem i den Sydkoreanska Moon-kulten, som är extremt anti-kommunistisk, homofobisk och konservativt kristen. Ledaren Sun Myung Moon som anser sig ha talat med Jesus och fått uppdraget att skapa Guds rike på jorden lever nu i lyx av kultkyrkans rikedomar.


Bloggat: Expo, Torbjörn Jerlerup, SD-Bluffen
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

vmm sa...

Moon är homofobiska säger du... till skillnad från islam som uppmuntrar eller tillåter homosexualitet? (hur många Pridefestivaler hålls i länder där islam är den största religionen tror du?) Varför är det tillåtet att kritisera vissa religioner för bristande tolerans mot homosexualitet men inte andra? Varför kan människor i ena stunden säga att det är helt orimligt att kritisera en religion för man ska inte dra alla över en kam, inte peka ut syndabockar, religionsfriheten är den högsta av alla friheter, vi ska vara toleranta mot alla religioner bla bla och i nästa andetag göra precis tvärtom fast mot en annan religion? Hur tänker man då?

Jag ställer bara några frågor och du får la svara om du vill.

L. O. Kristoffer Ejnermark sa...

Islam "uppmuntrar" inte till homofobi. Religiösa tolkningar byggt på religiösa texter kan beroende på vilken inriktning du har som muslim, kristen, och jude. Det finns allt ifrån fungamentalistiskt/traditionalistiskttill modernistiskt/sekulärt sätt att tolka.

Varför det går att stämpla Moon-sekten som homofobisk är för att det är en fungamentalistisk sekt som tolkar kristendomen. Det innebär inte att jag stämplar kristendomen som helhet som homofobisk.

Jag kritiserar, som ateist religion i sig själv som en filosofisk princip. Det innebär dock inte att jag anammar en religiös fundamentalistisk tolkning på världens religioner för att kritisera dem. Det vore ohederligt, och onödigt.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com