Sidor

fredag 25 juni 2010

Ta avstånd från liberala förfalskare

DN:s liberala brandtalare Annika Ström Melin är som de flesta liberala förfalskare - nitiska snickare av luftslott för billiga politiska poänger. Nu senast försöker Melin att kleta ner de rödgröna med en dunkel terroriststämpel. Tydligen är det Melins förhoppning att göra en 'Guilt by association' mellan Socialdemokraterna och den kurdiska gerillan PKK i Turkiet. Vänsterpartiet verkar redan vara en aktiv gren av PKK, enligt Melin.

Vart tog den intellektuella hederligheten vägen? Idag verkar de liberala dagstidningarna agera skriande avföringskastare i hopp om att påverka någon allmän känsla hos läsarna. Förnuftet offras på det politiska målets altare, låt borgerlighetens väktare bevara klassherraväldet!

Bakgrunden till Melins brandtal i DN är att partiordförande i Turkiets nya kurdiska parti BDP varit på besök i Stockholm. Denna partiordförande, Selahattin Demirtas, talade under ett öppet möte på ABF-huset, dock anser Melin att det var orättvist att han pratade på turkiska som översattes till kurdiska. Melin har tydligen svårt att ställa frågor på engelska, ty då hade hon nog säkert fått svar från Demirtas. Men nu representerar ju Melin de halvljumma liberalerna, och eftersom Melin aldrig hört Demirtas öppet ta avstånd från PKK-gerillan så måste Melin hitta något fel. Därför blåses Melins egna språkliga tillkortakommanden upp till groteska proportioner.

Men varför ska de svenska Socialdemokraterna få skuld på grund av vad en partiordförande i ett nyligen skapat turkiskt-kurdiskt parti sagt och inte sagt? Jo, Melin upprörs över att Demirtas hade bjudits in av Peter Hultqvist, riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Dalarna. Och allt är tydligen Vänsterpartiets fel, som i Melins konspiratoriska hjärna "styr de rödgröna".

Melins svårighet att se den konkreta situationen för kurder i Turkiet är slående representativt för en ideologisk blindhet genom att stirra på generella principer. Ty, i Turkiet har kurderna långt innan PKK bildades varit diskriminerade och förtryckta. PKK är en orsak ur en konkret situation där kurder saknar fredliga och parlamentariska möjligheter att påverka. Det är klart att i Melins värld i det trygga Sverige är det opassande att bli medlem i en hemlig gerillarörelse, hon har ju alla möjligheter att kanalisera sina åsikter och engagera sig politiskt. Men för en kurd i Turkiet är det annorlunda. Men det kan aldrig halvljumma liberaler förstå, de har sina generella principer oavsett situation.

Nå, nu råkar det enda fredliga partiet som för tillfället får möjlighet att existera i Turkiet vara just Selahattin Demirtas parti BDP. Därför bör vi solidarisera oss med partiet istället för att avskärma oss ifrån det. När den konkreta situationen ändras i Turkiet, ja då kan det vara lägligt att se över vart vår solidaritet skall riktas, men tills dess borde vi alltså vara glada över att Vänsterpartiet fått Socialdemokraterna i Dalarna att bjuda in Demirtas till Stockholm.

Vi borde istället för att avskärma oss från Demirtas ta avstånd från liberala förfalskare, som tar alla tillfällen i akt för att förstöra solidaritet med förtryckta folk genom naiva fantasier om allmänhumanistiska principer.


PS: En intellektuell hederlig liberal är lite förvånansvärt Sakine Madon.


Intressant?
Bloggat: EX-opinionsbloggen
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Hampus Eckerman sa...

Jag tror vi ska skilja på kurdisk nationalism och intellektuell hederlighet. Men visst gör sig Melin fånig.

L. O. Kristoffer Ejnermark sa...

Visst bör vi, och skall skilja på konstruerandet av en nationalstat (Kurdistan) och intellektuell hederlighet.

Men, jag hänger inte med riktigt. Menar du att mitt yrkande till solidaritet till ett förtryckt folk är ett tecken på nationalism? Eller, kritiserar du Sakine Madon?

Hampus Eckerman sa...

Nja, jag menar att Magon knappast kan anklagas för intellektuell hederlighet, snarare så att hon är en kurdisk nationalist och man med ögonbindel och persilja i öronen kunnat konstatera vilken sida hon skulle tagit.

Dig håller jag med om att PKK knappast kan sägas vara huvudproblemet, snarare en följd av det. Om partiet vet jag för lite för att säga om man ska solidarisera sig med det. Däremot ska man självklart göra det med de som har inskränkta rättigheter, dvs kurderna.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com