Sidor

lördag 24 juli 2010

Abrahamssons vulgärkampanj fortsätter

Kjell Albin Abrahamsson är en av det politiska klimatets borgarclowner. Från ett nyliberalt håll har han lobbat för en förenklad syn på politik, historia och filosofiska resonemang och teorier under ett bra tag. Abrahamssons käpphäst är en konstant upprepande av ett påstått likhetstecken mellan stalinism och kommunism, följt av ett historielöst likhetstecken mellan kommunism och nazism.

Han har tidigare gjort bort sig genom att feltolka en debattartikel i Biblioteksbladet av bibliotekarierna Jonas Aghed och Juan Vega. Abrahamsson reagerade på att Aghed och Vega inte ville köpa in en stridskrift mot "kommunismen" beställd av den svenska regeringen och framställd av en svensk myndighet (Forum för Levande Historia).

Nu försöker han återigen att rida sin käpphäst, men nu med hjälp av Polen. Ty, Polen har någorlunda förståeligt förbjudit symboler som associeras till den stalinistiska diktaturen som tidigare rådde i landet. Nu råkar dock dessa symboler (röd stjärna, "hammaren och skäran") vara symboler som stalinismen lånade, eller rättare sagt - kidnappade. Därav den stora förvirringen, när tokar som Abrahamsson tar misstaget och höjer det till skyarna för att försöka bekräfta sitt likhetstecken mellan stalinism och kommunism.Intressant?

Bloggat: Hampus
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com