Sidor

måndag 26 juli 2010

FN har utsett en grupp för att undersöka Israels massaker på Ship to Gaza

FN: s råd för mänskliga rättigheter utsåg på fredagen i helgen en grupp för att undersöka Israels dödliga räd mot "Ship to Gaza"-flottan i maj på internationellt vatten. Detta trots att Israel själv anser att det inte behövs någon internationell undersökning. Vars egna militära undersökning kom, föga förvånande, fram till att det inte behövdes några åtgärder för vad som hände.

Gruppen som skall undersöka massakern består av tre oberoende experter: Sir Desmond de Silva från Storbritannien, Karl Hudson-Phillips från Trinidad och Tobago, och Maria Shanth Dairiam från Malaysia. De Silva är en före detta chefåklagare för krigsförbrytelser vid den FN-stödda specialdomstolen för Sierra Leone. Hudson-Phillips är en före detta domare vid Internationella brottmålsdomstolen och Shanthi Dairiam är en känd aktivist för kvinnors rättigheter. Deras undersökning skall bli klar i september.


PS: Mankell vill ha tillbaka sitt manus, och tre spanska medborgare som var ombord på Ship to Gaza-flottan har lämnat in en stämningsansökan mot Israel för krigsbrott och brott mot mänskligheten.

Intressant?
Media: Sydsvenskan
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com