Sidor

fredag 23 juli 2010

Israel dömde en man för våldtäkt för att han inte var jude

Sjuka nyheter ramlar in från en av världens absurda länder, staten Israel. Nu senast nåddes världen av en nyhet genom Aljazeera att en man har dömts för "deceit rape" av det israeliska rättssystemet. Detta trots att samlaget mellan de två personerna gjordes i samförstånd.

Domstolen dömde mannen för våldtäkt för att kvinnan trodde att mannen var jude, när han i själva verket var israelisk arab. Därav dömde domstolen:

"The court must protect the public interest against sophisticated criminals with a smooth tongue and sweet talking, who can lead astray innocent victims".
Nu kanske man tror att domen är något litet absurt misstag. Men efteråt har Merav Mor, chef för "Support Centre for Rape Victims in Israel" gått ut och försvarat domen, hennes försvar kan ses i filmen nedan.Meray Mors försök att ifrågasätta det faktum att det handlade om samlag genom samförstånd faller platt då även åklagarna i fallet erkände att det handlade om samtycke. Merays Mors apologetik är dock inte ovanligt från staten Israel, där lögner och illusioner är legio i sin propaganda. Detta i ett land där över 50 % av befolkningen anser att det vore landsförräderi om en jude gifter sig med en arab, och där judar faktiskt är förbjudna att beblanda sig genom giftermål. Israels apartheid verkar därmed öka i koncentration.


Intressant?
Media: AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Mats sa...

Rätt mycket rasism och vilseledande påståenden i ditt inlägg:

1. Att folk från olika religiösa samfund inte får gifta sig med varandra är i mitt tycke dumt, men det är ett önskemål från resp. religiösa samfund (inte från staten Israel). Det gäller alltså även det muslimska samfundet. Och det kristna.

Vad man då kan göra är att gifta sig i utlandet, vanligtvis på Cypern. Därefter är giftermålet erkänt även i Israel (som alltså inte har borgerliga giftesmål).

Det ska också påpekas att muslimer hotas av dödsstraff om de konverterar. Det är nämligen förbjudet enligt deras religion islam.

2. Våldtäktsdomen ovan är ovanlig, men den är inte i sig baserad på rasism. Den handlar om att någon som genom bedrägeri lurats till sex med någon på falska premisser inte längre anses ha haft "frivilligt" sex.

Anonym sa...

"...och där judar faktiskt är förbjudna att beblanda sig genom giftermål."

Haha, bland det roligaste sättet jag hört någon förklara att ett land saknar borgerligt giftermål.

"Detta i ett land där över 50 % av befolkningen anser att det vore landsförräderi om en jude gifter sig med en arab"
Kan ju påpeka att 50% är en imponerande bra siffra i denna region, ogillande mot judar brukar ligga på 99-100% i regionen.

Så länge det bara är israel och judar du örfilar är det lugnt för mig.
Keep it socialist!

Markus sa...

Mats:

"Våldtäktsdomen ovan är ovanlig, men den är inte i sig baserad på rasism. Den handlar om att någon som genom bedrägeri lurats till sex med någon på falska premisser inte längre anses ha haft "frivilligt" sex."

Vilket skitsnack. Frivilligt är frivilligt. Med din logik, om jag säger till en tjej att jag har ett väldbetalt jobb, flott lägenhet och dyr bil, vi ligger med varandra och det sen visar sig att jag ljugit så skulle jag kunna dömmas för våldtäkt (!).

Att vi ens ska behöva diskutera detta...

Mats sa...

Så om du smyger dig in i dina vänners tält på campingen på natten, och låtsas att du är hennes make, och har sex med henne, så ska det inte kallas våldtäkt alltså? Trots att hon låg "frivilligt" med dig i tron att det var maken?

Grejen är ju att tjejen i Israel måste konvertera om de ska gifta sig, och hennes barn blir inte judar. Han lurade henne att han ville ha en seriös relation som jude, och använde det för att lura till sig sex.

Domen kan kallas för mycket, men inte är det rasism i alla fall. Inte från tjejens eller domstolens sida.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com