Sidor

måndag 19 juli 2010

MUF:s självparodi - Super Ray vs. Sohly

Det här är stor humor. MUF (moderata ungdomsförbundet) har i generationer varit landets underhållare, i regel på sin egen bekostnad. Är det inte vilda alkoholfester för minderåriga ungdomar, så är det nostalgitrippar till 1950-talets USA under kalla kriget. Men på senare år tycker jag att MUF allt mer degraderats i högre fart, och nu förväntar man sig att MUF ska bete sig som en omedveten clown.

Det senaste i MUF:s valkampanj är en film/serie inspirerad av superhjälte-temat, kryddat med en "Star Wars"-introduktion. Jag har inte skrattat så mycket på jag vet inte hur länge. Den är så dålig så att den blir fantastisk. Vad som gör exempelvis "Star Wars"-introduktionen så rolig är i huvudsak två saker:

- MUF:arna som skrivit texten har uppenbarligen velat skriva hur mycket som helst, vilket inte direkt passar i formatet.

- Texten är dessutom dåligt skriven, vad sägs om denna mening: "Människornas möjlighet att jobb".

Själva serien är så smärtsamt dålig, speciellt när man tänker på hur lång introduktionen var. Den börjar och slutar ungefär samtidigt.

Visst är det humor, bara namnet Sohly (Sahlin + Ohly) är roligt. Men hade det skadat att lägga ner lite energi och arbete på kampanjen? Jag är hursomhelst lycklig över att MUF inte gjorde det, ty då blev det paradoxalt nog också riktig humor. Tack MUF! Fortsätt så.


Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Fredrich Legnemark sa...

Det var lika galet som vanligt. MUF överträffar nästan allt i ren galenskap och töntighet. Förutom CUF. Deras clownkampanj slog det mesta i ren yrhet.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com