Sidor

onsdag 18 augusti 2010

Folkpartiet lobbar för rasism

(För vulgärliberalen är verkligheten
fyrkantig och svartvit)


Folkpartiets flirtande med rasism får ständigt nya gränser, vilket inte bara får digra konsekvenser för partiet som ett "liberalt" parti, utan också konsekvenser för den etablerade politiken. Det förhåller sig så att det inte är Nyamko Sabuni (Fp) och inte en demagog från sverigedemokraterna som flyttar fram rasismen som rumsren politisk uppfattning. Enligt Ex:

"En av integrationsminister Nyamko Sabunis (FP) närmaste medarbetare - departementssekreteraren Henrik Emilsson, 38 - jämför öppet islam med nazismen, kan Expressen i dag avslöja.
Ändå fick han regeringsuppdraget att utreda nyanlända invandrares situation på arbetsmarknaden.
Privat anser regeringstjänstemannen att det inte finns några goda muslimer:
- Islam är som kommunism eller nazism. Det finns inga goda utövare - bara förvirrade eller onda."
För det första visar detta på en klar islamofobisk uppfattning som inte bygger på en sund religionskritik eftersom den enbart är fokuserad mot religionen islam. Varför det handlar om en islamofobisk uppfattning har med att Emilssons felaktiga och irrationella syn på islam, som en religion utan olika tendenser. För Emilsson verkar islam hysa tendenser till totalitära tolkningar, men som utbildad religionslärare kan jag påminna Emilsson om att islam är liksom alla världsreligioner en religion med olika sorters tendenser, allt ifrån sekulära, modernistiska, traditionalistiska till fundamentalistiska.

Dessutom visar jämförelsen till "kommunism och nazism" att de "onda"-jämförelsesymbolerna är ur ett historiskt perspektiv helt knasigt. Framför allt idag då den historiska kunskapen om stalinismen blir allt mer klarare och detaljerad, att stalinism faktiskt inte är densamma som kommunism, och att inte ens stalinism kan jämställas med nazism. Men, det är tyvärr inte första gången vulgärliberaler passar på att smeta ut en komplicerad historia i en enda brun röra för att passa sina illa valda ideologiska fantasier.


Intressant?

Bloggat: Röda Berget, Jinge
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: loaderrorready skriver Sunt förnuft, Anders_S skriver von Hermansson – Ferna och konkurs, vandringsmyran skriver Plankning / Station 31, Hans Norebrink skriver Sverige liknade Irak, luklof skriver Nu är det dags att välja spår!, Agneta Thomasin Svensson skriver Dags att kalla in salig Gunnar Sträng?

9 kommentarer:

Bo Grahn sa...

Om nu ministern tex inte tycker att 16 månaders föräldraföräskring är rimligt för en mamma som kommer hit med en 5-åring från Somalia så är väl det högst rimligt?

Martin sa...

Bo,
låter som ett riktigt allvarligt problem det där. Det måste vara miljontals sådana fall varje år. Var ärlig med din rasism istället för att försöka hitta på hypotetiska scenarion och andra låtsasargument.

sl sa...

Islam som politisk tradition är ju en rörelse som "äter" kristet territorium och tvångskonverterar de invaderade. Privat kan muslimer vara hur som helst, bägge företeelserna kan existera samtidigt.

Politisk islam är en lära, liksom kommunism och nazism. Det som får folk att sätta likhetstecken mellan dem är att alla tre föraktar individuell frihet, som vi känner den, alltså rätten att välja själv, i den mån det går. Liberaler har alltid hävdat just friheten att slippa andras tvångsläror; liberalismen växte fram ur invändningar mot överhetens kyrka. Religiösa och socialister av olika slag hävdar "rättigheter" på andras bekostnad, alltså tvång för tredje part. Jag tippar att motviljan mot islam bara växer av att yttersta vänstern springer dess ärenden, två illa sedda företeelser förenade i kamp mot individuell frihet.

Martin sa...

Kristendom som politisk tradition är ju en rörelse som "äter" muslimskt territorium och tvångskonverterar de invaderade. Privat kan kristna vara hur som helst, bägge företeelserna kan existera samtidigt.

Politisk kristendom är en lära, liksom kommunism och nazism. Det som får folk att sätta likhetstecken mellan dem är att alla tre föraktar individuell frihet, som vi känner den, alltså rätten att välja själv, i den mån det går...

Vilka ligger i säng med såna?

sl sa...

Nästan hela den del av kristenheten som kallas ortodox ockuperades av islam år 700 till 1500. Ett enda område togs tillbaka, under omfattande lidande, nämligen Spanien.

Alla våra politiska partier är kristna, vare sig de vet om det eller inte. Jämlikheten som idé är kristen. Att resultatet av tvångsbaserad jämlikhet blir helvetet på jorden är en erfarenhet. Islam är främmande för oss, och en ockupationsmakt. Det finns ingen kompromiss med islam, de härskar eller vi är fria.

Martin sa...

sl,
så mycket bättre när islamofobin, rasismen och fundamentalismen står naken på det viset. Det är liksom ärligare när man gör klart att det inte handlar om annat än gammal hederlig främlingsfientlighet.

sl sa...

Islams främlingfientlig verkar vara omfattande. Islam är ingen ras, utan en religion. Dina fobier och -ismer får du gärna behålla själv.

Martin sa...

Ras är ett nonsensbegrepp som inte finns, men du använder det om människor som om det vore på riktigt. Din främlingsfientlighet, kulturfientlighet är de moderna omskrivningar som rasister använder.

Andras rasism har inget gör inte din ok. Att du försöker legitimera ditt hat på gammal historia hjälper inte heller.

sl sa...

Jag har inte gett uttryck för något hat överhuvudtaget. Politisk islam har sharia-lagar överordnade yttrandefrihet som mål, det är bara fakta. Jag känner personligen människor som vuxit upp i muslimska områden som är ickereligiösa, de hotas först av politisk islam.
"Islamofobi" är ett struntbegrepp. Det betyder "obefogad rädsla" för islam, men problemet är politisk islam, och rädslan är befogad.

Dina privata omtolkningar av rasism är ditt problem, jag har inget med det att göra.

Historien om politisk islam är som den är. Om varje inlägg som beskriver den ska kallas hat får man inget säga. Det är just det islamisterna vill, resterna av yttersta vänstern springer dess ärenden, och hittar finfina nynazistiska kompisar på vägen. Hatet är ditt.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com