Sidor

måndag 23 augusti 2010

Jobba utan lön? - Ja, enligt Folkpartiet


Det finns ett parti i Sverige år 2010 som aktivt arbetar för att ändra den svenska lagstiftningen, så att det ska bli lagligt att tvinga socialbidragstagare att jobba utan att få lön. Detta parti är Folkpartiet, vars medlemmar i Göteborg är så ivriga att inskränka på individens frihet att de inte orkar vänta till de fått möjlighet att ändra på lagstiftningen - utan medvetet bryter mot lagen. Folkpartisten Helene Odenjung:
"vi är otåliga och vill inte vänta i Göteborg. För mig är det här en viktig del för att bryta utanförskapet. Alla kan inte göra allt, men många kan bidra."

Att borgerligheten vill införa en permanent gratis arbetskraft för kommunerna kommer faktiskt inte som en överraskning, eftersom deras regeringspolitik lett till mindre pengar till kommunerna. Detta har lett till att kommunerna har en enorm depå av arbeten som behöver göras, men inga medel för att anställa lönearbetare. Istället kommer nu borgarna på att kommunerna kan använda socialbidragstagare till att gratis utföra dessa arbeten. Det handlar alltså inte längre om lönearbete (eller löneslaveri), utan om ett rent slaveri där arbetarna inte får någon lön. Detta drabbar ju inte bara slavarbetarna själva, utan också samhället i stort eftersom det leder till lönedumpning då gratis arbete är billigare än lönearbete.

Detta moderna slavsystem existerar tyvärr redan för de som är under 25 år, för de medmänniskorna blir redan tvingade till s.k. "motprestation", där de tvingas ut och sopar gator eller andra arbeten som kommunen behöver få gjort. I vissa kommuner är till och med hela branscher av småföretagare helt beroende av denna gratis arbetskraft av socialbidragstagare. Detta innebär i förlängningen att ekonomins rörelselagar sätts ur spel, då branscher som normalt skulle gå i konkurs överlever på gratis arbetskraft - då har vi inte längre en kapitalistisk modern ekonomi utan en förkapitalisk eller kvasi-feodalistisk ekonomi.


Intressant?
Bloggat: Alliansfritt, Johannes blogg, Arbetarperspektiv, Svensson
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Martin sa...

Man kan fråga sig varför de inte kräver detta inom fångvården? Är arbetsläger fortfarande för osmakligt för FP? Men straffarbete för laglydiga medborgare går visst bra?

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com