Sidor

måndag 9 augusti 2010

Kristdemokraterna vill avskaffa föreningsfriheten

Genom Alliansfritt nås jag av nyheten att Kristdemokraterna går till val med att avskaffa föreningsfriheten. Enligt Kristdemokraternas valmanifest [pdf], punkt 43:
”Deltagande i och stöd till rasistiska, kriminella och terroriststämplade organisationer ska vara olagligt”
Vem eller vilka ska avgöra vad och vem som är rasistisk? Ska Folkpartiet bli olagligt, eller Sverigedemokraterna? Vad är terrorism, och vart går gränsen mellan civil olydnad och kriminalitet?

Hur som haver är det allvarligt att ett riksdagsparti går så långt som att vilja avskaffa den viktiga föreningsfriheten. Grundbulten för ett demokratiskt samhälle.


Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

sl sa...

Jag tycker man kan förbjuda organisationer som uppträder som privatarméer. Ren nazism (och kommunism förstås), religiös terror mot civila, som när islamister hälsar på hos nyinflyttade i Tensta och förklarar sina regler som "lag", borde kunna åtalas. Övergreppspartier, helt enkelt. Terrorism är när man angriper civila för att göra alla civila rädda, och lamslå samhället. Övergreppspartier vill avskaffa det demokratiska samhället, men verkar inom det. Ett klassiskt problem. Lagstiftning finns redan, men nyttjas inte. "Frikårer", dvs uniformerade privatarméer, är förbjudet, vill jag minnas. Erfarenheterna av nazism och kommunism, och kostnaderna för andra världskriget, gjorde att de vanliga konservativa-liberala-socialdemokratiska partierna såg allas nytta av att förbjuda dem som verkligen bara vill skada alla.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com