Sidor

söndag 15 augusti 2010

Polisen inskränker på fackliga rättigheter


Ledningen för Stockholmspolisen har tagit beslut om att inskränka i rätten till fackliga stridsåtgärder:

"Syndikalistiska Registret förbjuds i praktiken att anordna blockader utanför Berns. Det är konsekvensen av nya riktlinjer som antagits av Stockholmspolisens operativa avdelning med anledning av konflikten mellan fackföreningen och nöjesetablissemanget.

[...]

Parallellt med detta har polisledningen också fattat beslut om att hela Berzelii park i centrala Stockholm, där Berns har sina lokaler, under fredags och lördagskvällar ska betraktas som ett ”PL 24-område”, uppkallat efter polislagens paragraf 24."
Fascisteringen av samhället tar nya nivåer, nu när polismyndigheterna tar tillfället i akt och öppna upp för att ta befogenhet att lösa arbetsmarknadskonflikter. Det är befogenheter som annars existerar i polisstater och militärdiktaturer. Enligt Emil Boss, tillförordnad presstalesperson för Registret:

"– En praktisk konsekvens av den här hållningen är att om en näringsidkare blir satt i blockad kan den bara be sin polare gå dit och säga till polisen att den blivit ofredad så är stridsåtgärden tillintetgjord, säger han.

– Om man översätter det till LO:s blockad av Wild’N’Fresh i Göteborg betyder det att LO skulle ha behövt söka tillstånd hos polisen och att polisen skulle kunna ha flyttat LO till en annan salladsbar. Den tolkningen av våra fackliga rättigheter är i längden lika omoralisk som ohållbar."

Denna polisiära konfliktlösning sker också samtidigt som arbetsmarknadskonflikten på Berns uppmärksammas internationellt. I fredags utfördes en demonstration av Industrial Workers of the World (IWW) utanför Berns ägare, fastighetsförvaltaren London & regional, i London.

Intressant?
Bloggat: Jesper Nilsson
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: kimmuller skriver Med ett steg i taget, Anders_S skriver Naturligtvis ska poliser inte utreda poliser, luklof skriver Friskolor – Stort hot mot elevers rätt till utbildning, loaderrorready skriver Don’t Fucking Tell Me What To Do, tusenpekpinnar skriver Gorz och arbetssamhället

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com