Sidor

onsdag 11 augusti 2010

Vietnam sviker sitt folk & Sverige sviker vietnamesiska bärplockare

(USA:s ockupationsarmé under Vietnamkriget)

Enligt DN ska Vietnam och USA ha en gemensam militärövning på Sydkinesiska sjön. Ett, ur historisk perspektiv, oerhört osmakligt steg för det nu hyperkapitalistiska Vietnam. Detta med tanke på USA:s krigsbrott och tre miljoner döda vietnameser under det s.k. Vietnamkriget. Detta vidriga tillslag borde rimligtvis leda till starka protester från Vietnams befolkning.

Och, här i Sverige fortsätter den mänskliga tragedin med utnyttjade bärplockare. Enligt Aftonbladet har de vietnamesiska bärplockarna i Dalarna gjort ett väl-förståeligt uppror mot sina arbetsledare: "Enligt polisen hade arbetsledningen stängts in i ett utrymme inne på SI-gården där dörren blockerats med käppar och möbler. Två personer var bakbundna". Det är det minsta som arbetsledningen förtjänar.


Intressant?
Media: DN, SvD
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

sl sa...

Direkt efter kommunisternas "befrielse" av Vietnam blev det internkommunistiskt krig. De kinesiska "klassbröderna" angrep Vietnam i slutet av 70-talet. Ingen skrev något, det hände bakom järnridån, och ingen i Väst ville veta. Vietnam lyckades hävda sitt territorium mot Kina den gången.

Vietnam är i underläge mot Kina, och USA väljer sida angående Spratley-öarna, enligt principen hjälp den svagare för att inte den starkare ska bli för stark för oss. Hoppas det blir förhandling mellan jämlika parter, och att alla får ett resultat de kan leva med. Utan USA:s insats finns risk för en lösning som bara Kina kan leva med.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com