Sidor

fredag 17 september 2010

Det omänskliga Sverige


Nu i morse kom gränspolisen och hämtade Charles Awisi Medumas barn och sambo Dagmara för att utvisas till Ryssland, själv väntar han på utvisning till Västafrika. Familjen kommer troligen vara splittras för evigt:

"Fem minuter över sju i morse fick Charles ett sms från sambon Dagmara.

– Pappa! Gränspolisen har tagit oss, löd meddelandet.

Tåtarna rinner nerför för Charles kinder.

Han skakar i hela kroppen och gömmer ansiktet i händerna.

– Vad har jag gjort för att detta ska drabba mig? Varför tar de min familj. Jag får aldrig mer se mina barn. Vad ska jag göra?

[...]

– Jag trodde det skulle bli bra när jag kom till Sverige. Men så blev det så här. Hur kan Sverige göra så här?"
Charles har två barn med Dagmara, barn som han antagligen inte längre kommer att få träffa. Därav är det ett solkart brott mot FN:s barnkonvention. Barnen ska helt enkelt inte få lida på detta sättet.

Det är något allvarligt fel på vårt samhälle när Migrationsverket får direktiv att bryta upp familjer och kasta ut människor ur landet på detta sätt. Det är en konsekvens till att vi inte har öppna gränser. Bristen på jämlikhet och trygghet för alla syns även i andra instanser, som exempelvis de mängder av utförsäkrade sjuka människor till följd av Alliansens försämring av sjukförsäkringssystemet. P.g.a. denna utförsäkring är det människor som i den djupaste desperation tagit sitt liv. Klassklyftorna ökar i och med det uppblåsta friskolesystemet, enorma skattesänkningar till rika medborgare och utökning av provanställningar som håller unga utanför arbetsmarknaden. Vi har idag över 200 000 färre välfärdsarbetare i den offentliga sektorn sedan år 1990 - det är alltså inte konstigt att skola, vård och omsorg har blivit sämre i och med de nyliberala nedstruktureringarna. Det verkar som att i dessa tider av politisk högervåg och vulgärindividualistiska normer att utvecklingen till en mer mänskligare samhälle avstannat och går bakåt.

Vi borde återigen organisera oss för ett bättre samhälle för alla medborgare. Vi borde kämpa för en klasslös värld, trygghet för alla och jämlikhet, utan gränser. Ett steg dit är att rösta rödgrönt på söndagen. Men framförallt att organisera sig utomparlamentariskt för att trycka på och vända samhällsutvecklingen framåt.


Intressant?
Media: TV4, AB, SvD, AB2, SvD2, EX
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Vuvuzelor mot SD, jesper skriver Vuvuzelan är inget hot mot demokratin, Kaj Raving skriver Världens bästa välfärd utan privata vinster, tusenpekpinnar skriver Arbetssamhället 2: Skapa arbete eller skapa gemenskaper?

2 kommentarer:

Kraxpelax sa...

STOPPA TERRORN MOT DE SJUKA! Den kan drabba

DIG!

Rösta rödgrönt - för ditt EGET bästa.

Så enkelt är det - för ALLA utom miljonärerna.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7799608.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7799614.ab

- Peter Ingestad, poet

Anonym sa...

SD-politiken är redan genomförd, för ett decennium sen. Det har dom inte märkt.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com