Sidor

lördag 18 september 2010

Folkpartist ansvarade för informationsdagen i skolan - (S) & (V) bjöds inte in


I Hagfors storskola Älvstrandens bildningscentrum bestämde man sig för att inte skicka ut inbjudan till partierna för att förhindra "sverigedemokraterna och nationaldemokraterna" att komma på informationsdagen. Varför det skulle vara en anledning till att inte informera direkt till partierna undgår mitt förstånd. Det hade ju räckt med att be partierna hålla datumet hemligt, istället valde man på skolan att chansa för att slippa - antar jag agera "odemokratisk" genom att selektivt informera de lokala partierna.

Nu blev resultatet ändå katastrofalt, istället för att hålla ett eller ett par högerextrema partier utanför informationsdagen så blev alla partier utanför - förutom det parti som den ansvarige (SIC!) för informationsdagen tillhör - Folkpartiet. En annan folkpartist som är lärare på skolan deltog på informationsdagen i skolan, tills det efter ett tag knallade in en representant för centerpartiet. Ingen information kom fram till oppositionens partier. Så där kunde folkpartisten och centerpartisten glatt få informera utan någon opposition. Demokratiskt? Knappast. Vänsterpartisten Anna Hammar kommenterar händelsen:

"– Eleverna måste ha rätt att få information från alla partier. Det här är ett sätt att hindra demokratin"

Ett kanske ur nationellt perspektiv litet exempel på Alliansens desperata valtaktik för att vinna röster och sympatisörer, nu när de rödgröna knappar in för en valseger till söndagen. Då är tydligen målet som bestämmer medlen, på bekostnad av demokratiska processer. Enligt den klassiske statsvetaren Robert Dahls definition av en demokratisk process bör: "Varje medborgare ha adekvata och lika möjligheter att upptäcka och begrunda det val som bäst tjänar hans eller hennes intressen". Det är tydligt att skolledningen tillsammans med folkpartisten brustit i insikten om demokratiska processer.


Intressant?
Media: DN1, DN2, EX, AB
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Kraxpelax sa...

STOPPA TERRORN MOT DE SJUKA! Den kan drabba

DIG!

Rösta rödgrönt - för ditt EGET bästa.

Så enkelt är det - för ALLA utom mångmiljonärerna.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7799608.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7799614.ab

http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article7787175.ab;jsessionid=1307B595C58E72180AD2BDF92D2CA2B7.mobila

Vakna upp och skicka vidare! I morgon är det för sent.

- Peter Ingestad, poet

Vakna uppoch skicka vidare! I morgon är det för sent.

- Peter Ingestad, poet, Solna

fred sa...

Agerandet är stört men baseras på skolverkets riktlinjer. Det är inte längre tillåtet att selektivt bjuda in eller stänga ute partier, varför ett flertal skolor valt att agera som denna skola och bara bjuda in dem som aktivt hör av sig. Själv tycker jag att det är helt vansinnigt och visar på hur man överskattar sd:s betydelse på ett sätt som resulterar i att de plötsligt får betydelse.

L. O. K. Ejnermark sa...

fred:

Du har rätt. Och visst är det fördjävligt, att hålla på så här som många skolor gör förvärrar bara situtationen - och är som sagt inte alls förenligt med demokratisk process.

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com