Sidor

måndag 27 september 2010

Maurizio Cattelans skulptur utanför börsen i Milano

Den italienske Maurizio Cattelan är en så kallad autodidaktisk skulptör, som började sitt konstnärskap med att skapa möbler ("functional furniture with art meaning") till sin egen lägenhet. Nu är han en känd och populär skulptör som väcker reaktioner genom sin provocerande symbolik, ironisk humor med en kombination av performance.

Hans skulptur som just nu verkar vara på folks läppar är hans "långfinger"-staty utanför den italienska börsen. En skulptur som ingår i Cattelans "against ideology"-serie på museet Palazzo Reale, vilket ger en inblick i Cattelans anarkistiska konstnärskap. Hur som haver är det skönt att se att skulptörer fortfarande kan provocera, dessutom inte någon provokation som saknar innehåll. Ett långfinger åt den finanskapitalistiska ideologin?Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Två försvinnanden på Hisingen, Johan Frick skriver Noll sympatier för Plura, Josefin skriver Andreas Malm om SD, Lasse Franck skriver Vad gör Sverigedemokraterna här? Tar våra jobb och våra kvinnor., loaderrorready skriver Enter The Ninja, Cvalda skriver Lådbilen

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com