Sidor

fredag 5 november 2010

Efterlängtad kritik av FFLH

Nu har Forum för Levande historia äntligen fått en kritik från JO. Kritiken gäller den famösa utställningen "Middag med Pol Pot" och dess kampanjfilm som enligt JO skall ha: "avsiktligt utformats för att förlöjliga de som deltog i resan till Kambodja", och att:
"agerandet är oförenligt med kravet på att det allmänna ska respektera den enskilda människans frihet[...]" Forum för Levande historia "saknar insikt om de rättsliga begränsningar som gäller för en statlig informationsmyndighet. Det är allvarligt".
Det är en svidande kritik av myndigheten FFLH, som den fått tidigare från diverse debattörer och en kritisk bloggosfär. Nu är det alltså glädjande att kritiken mot myndighetens övertramp även kommer från JO, och att myndigheten enligt Dagens Nyheter överväger "konsekvenserna för den fortsatta verksamheten vid Forum för levande historia". En statlig informationsmyndighet som FFLH passar inte in i demokratiskt öppna samhällen - och den gör sig en bra tjänst genom att avveckla sig själv snarast.Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com