Sidor

tisdag 2 november 2010

New Left Media - precis det USA behöver

Vi har väl de flesta av oss hört om den så kallade nya "gräsrotsrörelsen" i USA - The Tea Party Movement - en högljudd nyliberal proteströrelse mot en utveckling till en generell välfärdsstat.

Liksom överallt i den så kallade fria västvärlden är mediaklimatet i USA dominerat av en massmedia som övergett journalistiken. Därför är det skönt att se fenomen som New Left Media (Facebook, YouTube, Twitter), som består av två studenter på Wright State University i Dayton. Deras lugna, respektfulla intervjuer av bland annat Tea Party-demonstranter blir en skarp kontrast mot en annars vulgär åsiktsjournalism. Det är när Tea party-demonstranterna själva får berätta vad de står för och vad de protesterar mot som det verkliga journalistiska avslöjandet sker.

Naturligtvis undersöker inte New Left Media bara The Tea Party Movement, de senaste intervjuerna görs av demonstranter som kommit till den protest "Rally To Restore Sanity" som Jon Stewart uppmanade till under The Daily Show, som en av sina genialiska ironier över Glen Becks tidigare seriösa protestuppmaning "Restoring Honor".PS: Tack till Jesper Nilsson för tipset om NLM.

Intressant?
Bloggat: Daniel Sturesson
Media: DN, Proletären, Guardian, Huffington Post, Time, DN2
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Bonnier är en judisk familj, Johan Frick skriver Nu är allting bokstavligen ljusare, Kaj Raving skriver Regeringens neddragningar på arbetsmiljön kostar miljarder

Inga kommentarer:

 
 
Copyright © LOKE - KULTUR & POLITIK
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com